Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πρόγνωση 30ης Εβδομάδας (20 με 26 Ιουλίου) του 2015

Παρασκευή 17-Ιουλίου-2015

Η αιθριότητα του καιρού, η σχετικά υψηλή θερμοκρασία καθώς και ή απουσία ισχυρού πεδίου ανέμων θα χαρακτηρίσουν το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Αύρες στις παράκτιες περιοχές, αύρες ορέων σε ηπειρωτικές περιοχές και μελτέμι στο Αιγαίο.
Τα ίδια χαρακτηριστικά θα επικρατήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα. Με δυό λόγια λοιπόν άνυδρη, ζεστή και χωρίς ιδιαίτερους ανέμους η βδομάδα που έρχεται.  Μόνο στο Αιγαίο θα επικρατήσει το κλασσικό Μελτέμι (ΒορειοΑνατολικός άνεμος), που παρεπιπτόντως εκδηλώνεται και επικρατεί στο Αιγαίο πέλαγός μας τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι ένας .... καθαρά Ελληνικός Άνεμος) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B9
Οι αυξομοιώσεις στην έντασή του θα κάνουν την διαφορά στην Θερμοκρασία η οποία θα εμφανίσει καλά μέγιστα την Πέμπτη και την Παρασκευή. 
   

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν, καλή μας βδομάδα και μην ξεχνάμε ......«Είμεθα Έθνος Ανάδελφον».  

 


ΚΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα κύρια χαρακτηριστικά που περιγράφουν την καιρικότητα μιας περιοχής και ενδιαφέρουν τον άνθρωπο για την καθημερινή του δραστηριότητα αγαπητοί μου φίλοι είναι:

è Συνηθισμένα καιρικά φαινόμενα  :   Νεφοκάλυψη ουρανού,  Θερμοκρασία, Υγρασία, Άνεμος, Βροχή,  Χιόνι, περιορισμένη Ορατότητα.

è  Τυχόν Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα : Καταιγίδες, πολύ ισχυρές Βροχοπτώσεις, Χιονοπτώσεις, Ομίχλη, πολύ Ισχυροί Άνεμοι, πολύ Υψηλές Θερμοκρασίες. 
  
     Αυτό λοιπόν που είναι χρήσιμο να ξέρουμε για να ωφεληθούμε από την Πρόγνωση του Καιρού  είναι έγκαιρα να γνωρίζουμε ΠΟΙΑ από τα παραπάνω φαινόμενα θα εκδηλωθούν, ΠΟΥ θα εκδηλωθούν, ΠΟΤΕ θα αρχίσουν και ΠΟΣΗ θα είναι η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Την απάντηση λοιπόν  στο ΠΟΙΑ-ΠΟΤΕ-ΠΟΥ και ΠΟΣΟ θα την έχετε στην διεύθυνση http://parapigma.blogspot.gr/ όπου κάθε Παρασκευή βράδυ θα αναρτάται μια ΣΥΝΟΛΙΚΗ & ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ εικόνα για τον καιρό του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί καθώς και για κάθε επόμενη εβδομάδα, ώστε να προγραμματίζετε .....επ ώφελεία σας .....τις δραστηριότητές σας.

Πασχάλης Κατσάρας
Μετεωρολόγος – MSc in Computer Science
Υποπτέραρχος ε.α.