Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Πρόγνωση 31ης εβδομάδας του 2015 / 26-31 Ιουλίου

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα σας.

Μπήκαμε για τα καλά σε καλοκαιρινή συμπεριφορά του καιρού. Για το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παραμείνει αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στα ορεινά (και κυρίως κατά μήκος της Πίνδου από την Ηπειρο μέχρι και την Πελλοπόνησο) θα εκδηλώνονται τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι περισσότερες το Σάββατο.
Από την Δευτέρα σταδιακά αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας η οποία τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Παρασκευή θα χαρακτηριστεί και καύσωνας δεδομένου ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν του 40-41 βαθμούς κατα τόπους ενώ σημαντικά υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες τις πρωϊνές ώρες. (πάνω από 25-26 βαθμούς Κελσίου). Πεδίο αξιόλογων ανέμων δεν υπάρχει και μόνο ένα ασθενές μελτέμι θα πνέει στο Αιγαίο χωρίς όμως να αποτρέψει και στα νησιά την αίσθηση της υπερβολικής ζέστης.

Παραθέτω στη συνέχεια δύο συνδέσμους από την Πολιτική Προστασία και τον Ιατρικό Σύλογο Αθηνών με οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα.

http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/promote/odigies/fenomena/kafsonas.csp

http://www.naftemporiki.gr/story/981392/isa-odigies-prostasias-apo-ton-kausona