Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 43ης εβδομάδας του 2015. (19-25 Οκτωβρίου)

Υποχωρεί σταδιακά ο αντικυκλώνας από τις ανατολικές περιοχές της χώρας μας και ένα ομαλό πεδίο πιέσεων καλύπτει σταδιακά την χώρα μας. Μια σημαντική ατμοσφαιρική διαταραχή και συγκεκριμένα, ένα αρκετά βαθύ χαμηλό από την Κεντρική Ευρώπη (περιοχή Άλπεων) θα κινηθεί Νοτιότερα και θα επηρεάσει τον καιρό στην χώρα μας από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, καλός καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα εκτός από το Ιόνιο και τα Δυτικά τμήματα, όπου σήμερα Σάββατο λίγες βροχές ασθενούς χαρακτήρα θα εκδηλωθούν.     

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τρίτη (20 Οκτ.)

Από την Τετάρτη και από τα δυτικά αλλάζει ο καιρός. Συννεφιά, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ και σε ανατολικότερες περιοχές. Θα ακολουθήσει ένα τριήμερο (Πέμπτη-Παρασκευή - Σάββατο) με πολλές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Επικινδυνότητα από μεγάλα ποσά υετού (πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στο 12ωρο) υπάρχει για την Παρασκευή στα Δυτικά - Κεντρικά και Βόρεια ενώ το Σάββατο για τις νοτιότερες περιοχές (Πελοπόννησο - Κρήτη - Κυκλάδες – Δωδεκάνησα). Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βόρειους, θα ενισχυθούν σημαντικά (στα πελάγη μέχρι 9 μποφώρ) και θα πέσει και η θερμοκρασία. Χιόνια (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) δεν θα πρέπει να περιμένουμε εκτός από πολύ υψηλές κορυφές στα Βόρεια τμήματα της Χώρας.  

Εν κατακλείδει λοιπόν, πάρτε μετά την Τετάρτη και καμμιά ομπρέλα μαζί σας. Θα την χρειαστείτε σίγουρα. Πιθανόν βέβαια τοπικά να χρειαστείτε κι ...βάρκα αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή βδομάδα.