Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού προ-τελευταίας εβδομάδας του 2015 (51η του χρόνου).

Image result for paris cop 21
Οι καιρικές συνθήκες στο πολύ άμεσο μέλλον (πρόγνωση επομένων 10-15 ημερών) τείνουν να επιβεβαιώσουν τούτες τις μέρες τους Ηγέτες του κόσμου που συνεδριάζουν στο Παρίσι, στην «COP21», όπου αναμένεται να .....επιβεβαιωθεί η ανθρωπογενής επίδραση στην μόλυνση του πριβάλλοντος και κατ’ επέκταση η υπερθέρμανση του πλανήτη και η μεταβολή του κλίματος.

Eπικεντρώνοντας λοιπόν στην πρόγνωση της επόμενης εβδομάδας, έχουμε κι λέμε: Οι συννεφιές, οι λίγες βροχές, οι ακόμα λιγότερες χιονοπτώσεις σε κορυφές βουνών που επικρατούν τώρα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, σε συνδυασμό με ενισχυμένους Βορειάδες σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, μας τελειώνουν μέχρι αύριο το βράδυ. Αίθριος και κρύος καιρός επικρατεί στην υπόλοιπη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα.
Κυριακή και Δευτέρα αίθριος καιρός, νηνεμία και άνοδος της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου, σε όλη τη χώρα. Τοπικές ομίχλες, πολύ πιθανές σε πεδιάδες - λίμνες- ποτάμια, τις πρωϊνές ώρες.
Τρίτη και Τετάρτη παραμένει αμετάβλητος ο καιρός, με μια μικρή ενίσχυση των Βορείων ανέμων και μικρή επίσης πτώση της θερμοκρασίας.
Πέμπτη και Παρασκευή ένα αβαθές χαμηλό φαίνεται να αυξάνει παροδικά κατά τόπους τη συννεφιά και να δίνει λίγες βροχές μόνο στα Νότιοδυτικά και Νότια τμήματα της χώρας, ενώ πραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Τέλος το επόμενο Σαββατοκύριακο κλείνει με αίθριο καιρό και άνοδο –ξανά- της θερμοκρασίας.

Καλή βδομάδα λοιπόν, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, οπότε θα αναρτηθεί και η τελική πρόγνωση για  τον καιρό των Χριστουγέννων.


Ακολουθεί ένα 3λεπτο βίντεο στα Αγγλικά (δυστυχώς δεν βρήκα υπότιτλους ελληνικούς) για το φαινόμενο Ελ Νίνιο ( που στα Ισπανικά σημαίνει "το μικρό αγόρι" και αναφέρεται ουσιαστικά στο Θείο Βρέφος, που γεννάται οσονούπω) 

The El Niño of 2015-2016