Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εβδομαδιαία πρόγνωση (9η βδομάδα του 2016)

Με λίγες συννεφιές και λίγες διάσπαρτες ασθενείς βροχές κυρίως στα Βόρεια αρχίζει η πρόγνωση για σήμερα το βράδυ και αύριο Σάββατο. Σταδιακά βελτιώνεται ο καιρός και η Κυριακή θα είναι μια αίθρια, άνυδρη και σχετικά ζεστή ημέρα.Το ίδιο χρονικό διάστημα, ένα καλά οργανωμένο χαμηλό σύστημα θα απασχολεί την Δυτικήκαι Κεντρική Μεσόγειο με σημαντικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στο ίδιο μοτίβο με την Κυριακή θα κυμανθεί και η Δευτέρα. Μετά το μεσημέρι στα Δυτικά θα συννεφιάσει και θα βρέξει στα Βορειοδυτικά.

Τρίτη και Τετάρτη περνάει το χαμηλό πάνω από τη χώρα μας αλλά με όλο και μικρότερη ένταση, οπότε άστατος καιρός δηλαδή συννεφιά με τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες, λίγα χιόνια μόνο στα πολύ Ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πολλά ανοιγοκλεισίματα θα χαρακτηρίσουν τον καιρό αυτού του διημέρου. Μπαίνει βλέπετε και ο Μάρτιος που στη λαϊκή μας πράδοση χαρακτηρίζεται Μάρτης-Γδάρτης και Παλουκοκάφτης.

Πέμπτη και Παρασκευή, η αργή ανατολική κίνηση του χαμηλού θα συντηρήσει το σχετικό κρύο και τις λίγες συννεφιές με βροχές ασθενείς κατά τόπους, διάσπαρτες σε όλη σχεδόν τη χώρα.



Τέλος αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας το επόμενο Σαββατοκύριακο 

Καλή Άνοιξη!!!