Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πρόγνωση καιρού της 23η εβδομάδας του 2016.

Μια αναφορά στον καιρό της Δυτικής Ευρώπης νομίζω χρειάζεται να γίνει από μέρους μου. Γαλλία - Γερμανία .....πνίγηκαν στο νερό. 




Ο Σηκουάνας ....γέμισε.





Αυτό που θέλω όμως να επισημάνω είναι ότι, δεν πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα καθόσον έχουν συμβεί τουλάχιστον 3 φορές τα τελευταία 100 χρόνια. 


Αίθριος καιρός, με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί.  Ήπιας μορφής αστάθεια, θα εκδηλωθεί το Σάββατο στην Βόρεια Ελλάδα, με ασθενείς κατά τόπους καταιγίδες. Μέτριοι  Δυτικοί – Βορειοδυτικοί Άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Στην Ανατολικά της Πίνδου Ελλάδα, όλη η επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με αίθριο καιρό. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, με παράλληλη ενίσχυση των Βορείων ανέμων, που στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν και τα οκτώ μποφώρ. Η Τρίτη, είναι και η μόνη ημέρα που ενδέχεται να βρέξει τόσο  στην Θεσσαλία όσο και στην Στερεά Ελλάδα

Στην Δυτική Ελλάδα όμως, αλλά και σε όλη την οροσειρά της Πίνδου, από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή θα επικρατήσουν συννεφιές, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της κάθε μέρας.  Και εκεί, θα γίνει αντιληπτή η σχετική πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς όμως σημαντική ενίσχυση του Βορειά.


Τέλος αίθριος καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας και αστάθεια στα ηπειρωτικά, προβλέπεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο.  

Κλείνω σήμερα με ένα 12λεπτο παραμύθι που .....μόνο παραμύθι δεν είναι._



Καλή βδομάδα.