Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού 33ης εβδομάδας του 2016 (13-21 Αυγούστου).

Την εβδομάδα που πέρασε απέτυχα να προβλέψω σωστά την διαταραχή που πέρασε Δευτέρα και Τρίτη, δίνοντας σημαντικά φαινόμενα και ΜΗ επιτρέποντας την άνοδο της θερμοκρασίας. Αυτό έμμεσα επηρέασε και την πρόγνωση του Σαββατοκύριακου που διανύουμε, λιγοστεύοντας πολύ τις βροχές και τις καταιγίδες που περίμενα να εκδηλωθούν χτες και σήμερα. Μόνο κέρδος η ...καλή πτώση της θερμοκρασίας, τουλάχιστον για την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. 

Λίγε βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Σάββατο στην Κεντρική Ηπειρωτική Ελλάδα (ανατολικές προσήνεμες στο Βορειοανατολικό άνεμο περιοχές),  αλλά και την πελλοπόνησο. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές συννεφιές. Ο ...δροσερός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, εξαιτίας των ισχυρών Βορειοναταλικών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, με αρκετά μεγάλες εντάσεις σήμερα και αύριο (8-9 μποφώρ τοπικά). 

Αίθριος καιρός λοιπόν σε όλη τη χώρα, στη γιορτή της Μεγαλόχαρης. 

Από Τετάρτη αρχίζει πάλι σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας και μέχρι και το τέλος της βδομάδας δεν αναμένεται κάποιο άλλο αξιόλογο καιρικά φαινόμενο. 

Φίλοι αγρότες υπομονή-πότισμα και ...ότι προκύψει!!! 

Ακολουθούν φωτό για τους ....μυημένους!!!




Καλή βδομάδα, καλή Παναγιά για τους Ορθόδοξους!!!