Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (εβδ. 36/2016)

Διαφοροποιήθηκε ο καιρός από χτες Πέμπτη σε σχέση με την πρόγνωση της προηγούμενης εβδομάδας και έδωσε περισσότερα φαινόμενα απότι είχε προβλεφθεί.

Η εβδομάδα που έρχεται μας επιφυλάσσει την πρώτη σημαντική ατμοσφαιρική διαταραχή, ήτοι ένα χαμηλό καλά οργανωμένο που θα έρθει από την Βορ. Ιταλία θα κινηθεί νότια και θα περάσει μεσοβδόμαδα πάνω από τη χώρα. Φθινόπωρο ...ένεκα!!!

Ετσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, υποχωρούν τα φαινόμενα αστάθειας που έπληξαν τη χώρα το προηγούμενο διήμερο και σχεδόν αίθριος καιρός χωρίς φαινόμενα θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Τοπικές συνεφιές στα ηπειρωτικά ορεινά θα υπάρχουν κυρίως τα μεσημέρια. Βορειάδες στα ανατολικά θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ...δροσερά επίπεδα.

Από κει και πέρα με εξαίρεση το Ανατολικό-Νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε όλη την υπόλοιπη χώρα Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε συννεφιές με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ιδιαίτερα στο Ιόνιο-Δυτικά και Βορειοδυτικά τμήματα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν περιμένω να διαφοροποιηθεί σημαντικά. 

Τέλος το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή) καλός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. 


Λέω τέλος μιας και ...πολύς ντόρος γίνεται εσχάτως για κανάλια και πολυφωνία να φτιάξω ένα ΘΕΜΑΤΙΚΟ με τον καιρό. Έχει κανείς κανα - δυό εκατομμύρια να με χρηματοδοτήσει? ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΗ!!!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (εβδ. 35/2016)

Φίλοι μου γειά. 
Σχετικά ζεστή, άνυδρη και αίθρια η βδομάδα που έρχεται. 
Η εξασθένιση των Βορειάδων στο Αιγαίο από αύριο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο της θερμο-κρασίας στις αρχές της βδομάδας που έρχεται (Δευτέρα - Τρίτη). Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, θα επιτρέψει μια μικρή εκδήλωση αστάθειας στη Βορειοδυτική Ελλάδα (ορεινά) την Τετάρτη, την Πέμπτη και πιθανόν την Παρασκευή χωρίς όμως ισχυρά φαινόμενα (ασθενείς οι βροχές και εξασθενημένοι τοπικοί όμβροι). Η σημαντική ενίσχυση εκ νέου των Βορειάδων στο Αιγαίο από την ερχόμενη Παρασκευή θα μας προσφέρει ένα σχετικά δροσερό Σαββατο-Κύριακο, έτσι για να φανεί ότι ......μπαίνουμε στο Φθινόπωρο.




Να είστε καλά όπου κι αν βρίσκεστε.