Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού (42η του 2016)

Φίλες και Φίλοι,

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει το ερχόμενο διήμερο. Μετά το μεσημέρι της Κυριακής, αυξάνονται οι συννεφιές στην ηπειρωτική κυρίως χώρα και λίγες βροχές κατά τόπους ....αναμένονται.

Την Δευτέρα η κάθοδος αντικυκλώνα (αντίθετο του χαμηλού σύστημα), από την Βόρεια Βαλκανική ενισχύει πολύ σημαντικά τους Βορείους ανέμους στα Ανατολικά τμήματα και κυρίως στο Αιγαίο, οπότε και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Λίγες βροχές λοιπόν θα εκδηλωθούν την Δευτέρα και Τρίτη στα ανατολικά και νότιο-δυτικά τμήματα της χώρας.


Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή αίθριος καιρός με μικρή σταδιακή άνοδο θερμοκρασίας, ενώ το επόμενο Σαββατο-κύριακο φαίνεται ότι ένα χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα δώσει φαινόμενα στα Δυτικά και κυρίως Βορειδυτικά τμήματα της χώρας.   

................................................................................................

Σήμερα γυρνώντας από μια ανάβαση στην Πετρόστρουγκα στον Όλυμπο κατάλαβα ότι και τα δέντρα  .....κλαίνε όταν τα πληγώνουν οι άνθρωποι!!!

Τρείς φωτό ακόμη από την σημερινή ανάβαση.