Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση Καιρού 45ης Εβδομάδας του 2016.



Η σταδιακή βάθυνση ενός οργανωμένου Χαμηλού Συστήματος (και όχι ....Κυκλώνος), στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και η σταδιακή δημιουργία Δευτερευόντων Υφέσεων στην Κεντρική Μεσόγειο, με κίνηση Ανατολική- Βορειοανατολική, θα οδηγήσει σταδιακά σε επικράτηση Νοτίου ρεύματος, αυξημένης υγρασίας και αρκετών βροχών την εβδομάδα που έρχεται. 

Οι αυξημένες συννεφιές με λίγες ασθενείς βροχές για σήμερα και αύριο στα Νοτιώτερα τμήματα της Ελλάδας, Κυκλάδες - Κρήτη και Δωδεκάννησα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι. Από κει και πέρα αίθριος καιρός. Καλός ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς κάτι άξιο λόγου μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα που από τα Δυτικά αλλάζει ο καιρός.

Τρίτη και Τετάρτη λοιπόν Συννεφιά, με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια – παράκτια τμήματα θα χαρακτηρίσουν το καιρό. Τα φαινόμενα θα είναι εντονώτερα την Τετάρτη, οπότε θα περάσει το ψυχρό μέτωπο. Συνέπεια αυτού, από το βράδυ της ίδιας μέρας θα σημειωθεί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. 

Με ένα διάλειμμα καλού καιρού, αλλά σχετικά κρύου, σε όλη τη χώρα θα περάσει η Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή και μάλλον για όλο το επόμενο Σαββατοκύριακο ξανά θα εκδηλωθούν φαινόμενα σε όλη τη χώρα με περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Για τυχόν χιόνια στα πολύ ορεινά ...θα δούμε. Είναι σχετικά νωρίς να τα .....δώσουμε με σιγουριά.

Και να τονίσω ότι, όλα τα παραπάνω ισχύουν με τα προγνωστικά δεδομένα που έχουμε σήμερα. Σε αυτά στηριζόμαστε, αυτά ....μεταφράζουμε εμείς οι Μετεωρολόγοι και εκδίδουμε τις προγνώσεις. Πρόκειται δηλαδή για μια «κατ’εξοχήν συνεργατική δουλειά» και δεν είναι ....μαγκιά του ενός ή του άλλου η ΣΩΣΤΗ Πρόγνωση του Καιρού.  Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η Επιστημονική Κατάρτιση και η Εμπειρία κάτι δηλαδή που συμβαίνει σε .....ΟΛΕΣ τις επιστήμες. 

Με μια .....καλοκαιρινή ανάμνηση κλείνω την σημερινή πρόγνωση




 και εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο και καλή βδομάδα σε όλους.