Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Πρόγνωση 16ης εβδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι, 

δύο ατμοσφαιρικές διαταραχές θα μας απασχολήσουν την βδομάδα που έρχεται. Η πρώτη υπο μορφήν ....λανθάνοντος Βαλκανικού μετώπου από τα Βόρεια και η δεύτερη, σαν οργανωμένο χαμηλό της νότιας πλευράς των Άλπεων, από τα Δυτικά.

Συνεχίζεται λοιπόν ο αίθριος καιρός και αύριο Μεγάλο Σάββατο, ενώ περιορισμένη αστάθεια θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά τμήματα, που θα είναι πιό έντονη  στη ΒορειοΔυτική Ελλάδα. Αμετάβλητος ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα, με καλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, θα επιτρέψει την τήρηση του εθίμου του «υπαίθριου ψησίματος του οβελία». Από το απόγευμα όμως έρχεται η πρώτη διαταραχή από τα Βόρεια, με συννεφιές, βροχές και τοπικές καταιγίδες που σταδιακά θα κινηθεί νότια και θα επηρρεάσει την Δευτέρα όλη τη χώρα. Για να είμαι όμως και λίγο πιό σαφής τουλάχιστον για τους φίλους Βορειο-Ελλαδίτες, σοβαρές βροχές θα έχουμε μετά τις 4-5 το απόγευμα και κυρίως τα ξημερώματα προς τη Δευτέρα. Ο καιρός βελτιώνεται το πρωί της Τρίτης.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης η δεύτερη διαταραχή από τα Δυτικά θα ξανα-αλλάξει τον καιρό με βροχές εκ νέου, ισχυρούς νοτιάδες και ανατολική επέκταση. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός βελτιώνεται. Τέλος Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή η ένδειξη είναι για καλό καιρό.

“Ω γλυκύ μου έαρ”, ψάλλουμε απόψε για τον Νυμφίο. “Που πας μια τέτοιαν Άνοιξη καλέ μου”, λέει η Κρητικιά μάνα στο γιό της, μοιρολόϊ που διέσωσε και τραγουδά ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, στα “μοιρολόγια” που τόσο άρεσαν στον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη.

Το βίντεο από την εκδήλωση του συλλόγου Κρητικών "Ψηλορείτης", στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου