Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Καιρός 25ης βδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Με αφορμή δύο γεγονότα (Πανελλήνιο συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και Απόφαση Eurogroup) επιτρέψτε μου σήμερα μια ...λίγο διαφορετική εισαγωγή.

Γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς ότι,  έχω αφιερώσει αρκετά χρόνια από τη ζωή μου μελετώντας. Ιδιαίτερα τις φυσικές επιστήμες, μαθηματικά, φυσική, στατιστική, επιστήμη υπολογιστών και πολλά συναφή αντικείμενα. Εσχάτως λοιπόν υφίσταμαι έναν ψυχολογικό εκβιασμό από μια εσωτερική σύγκρουση της «επιστημονικής λογικής» με την «απλή-κοινή  λογική» που διέπει την καθημερινότητά μας.

Εξηγώ: Διαβάζω στις αποφάσεις των διάφορων φόρουμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι στατιστικές για το χρέος μας το 2040 ή  το 2060, κάτι ΤΑΙΠΕΔ για ύστερα από 100 χρόνια και ....ΣΗΚΩΝΩ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Στο καπάκι έχουμε και την Κλιματική Αλλαγή όπου με έκπληξη άκουσα ερωτήσεις του στυλ «Η θερμοκρασία της γης σε 50 χρόνια θα ανέβει 2 βαθμούς Καλσίου ή 4 με 5? Και όταν βλέπω να δίνονται από Επιστήμονες σαφείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αναρωτιέμαι. Πόση αφέλεια πλέον έχει δημιουργηθεί γύρω μας? Είναι ποτέ δυνατόν σε ένα τόσο «ασταθές περιβάλλον» να εξαχθούν τόσο «ακριβείς προσεγγίσεις» ώστε να δημιουργείται τόση βεβαιότητα για το αποτέλεσμα??? Μάλλον όχι καλοί μου φίλοι. Πέφτει το δούλεμα, η συνομωσία και η μάσα της ....αρκούδας γύρω μας!!!

Στα του Καιρού τώρα: Το 2017 φαίνεται θα είναι η χρονιά που ....όπως έχω ξαναγράψει ......έρχεται κάθε 12 με 15 χρόνια και κάνει ένα ....reset (για εμάς τους ομιλούντες την Ελληνικήν) επαναφέροντας την φύση στα σύγκαλά της. Με άλλα λόγια το όλο οικοσύτημα της ΜΑΜΑΣ ΓΑΙΑΣ (Γη- Βαρυτικές δυνάμεις-Εσωτερικός φλοιός- Ατμόσφαιρα-Τροπόσφαιρα....Εξώσφαιρα, Διάστημα, Ηλιος- και ένα σωρό άλλοι ΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΜΟΙ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΙ παράγοντες),  επαναφέρουν την ισορροπία στο περιβάλλον μας, μη επιτρέποντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους να επιβεβαιωθούν με το πέρασμα του χρόνου.  
Ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες,συνοδευόμενος από  πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα. Πάντως έντονα φαινόμενα δεν φαίνεται να εκδηλώνονται πέρα από ορεινές περιοχές των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας υπο μορφή καταιγίδων.

Από Τρίτη μέχρι και Σάββατο καλές καιρικές συνθήκες, με άνοδο θερμοκρασίας θα παρατηρηθούν σε όλη τη χώρα. Αυτό θα επιτρέψει και την απρόσκοπτη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Πηνειού» που για την δεύτρερη πατρίδα μου τη Λάρισα, αποτελεί  κορυφαίο θεσμό.

Τέλος (ξέροντας ότι στεναχωρώ πολλούς από σας)  η επόμενη Κυριακή δείχνει και πάλι άστατη με πτώση θερμοκρασίας.  Βέβαια είναι μακρυά και εύχομαι η σχετική προγνωστική αβεβαιότητα να επαληθευτεί, δίνοντας καλές καιρικές συνθήκες.


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.  
Και το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου