Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καιρός την επόμενη (41η/2017) εβδομάδα.

Φίλες και Φίλοι,

Ευτυχώς το “υποτροπικό jet stream” και ο “αντικυκλώνας των Αζορών” αναμένεται να ......επιτελέσουν το καθήκον τους και να συνεχίσουν τον υπέροχο φθινοπωρινό καιρό, την βδομάδα που έρχεται. Βέβαια η αρχική ...νίκη του “πολικού αεροχείμαρου” θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επιτελεστεί μέσα σε ένα 18ωρο, αρχής γενομένης κυρίως από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Βαθύ χαμηλό με ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά θα κινηθεί γρήγορα. 

Από τη νύχτα λοιπόν απόψε, στη Δυτική – Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, θα αυξηθούν οι συννεφιές και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Γρήγορα προς το μεσημέρι αύριο, θα πυκνώσουν οι συννεφιές, θα βρέξει δυνατά κατά τόπους και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και αργότερα στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα ενισχύονται σημαντικά οι άνεμοι (βορειάδες στο Ιόνιο, νοτιάδες στο Αιγαίο). 

Από το πρωί της Κυριακής αρχίζει να βελτιώνεται ο καιρός από τα Δυτικά και μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Αυτό το 24ωρο θα πέσει και αρκετά η θερμοκρασία καθώς μετά την απομάκρυνση του μετώπου θα στραφούν παντού σε βόρειους, οι άνεμοι. 

Επισήμανση: Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και ίσως ραγδαία φαινόμενα μπορεί να εκδηλωθούν στη Βόρεια-Βορειοανατολική Ελλάδα.

Να διευκρινίσω ότι Κυκλάδες-Κρήτη και Δωδεκάννησα δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα. (Μόνο αέρας, συννεφιές και λίγες βροχές).

Ηλιόλουστος ο καιρός όλη την υπόλοιπη βδομάδα, με σταδιακή μικρή άνοδο θερμοκρασίας μετά την Τρίτη.

Καλά να περνάτε όπου κι αν είστε.



Μέντης Μποστατζόγλου στιχουργός .....Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμηνευτής,  σε ένα ιδιαίτερο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου