Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση Καιρού 2ης εβδομάδας του 2017

Αριάδνη λέγεται .....λέει το βαρομετρικό σύστημα που μας επηρρεάζει. Αναρωτιέμαι εγώ τώρα : αν το λέγανε Τερψιχόρη ή Ευτέρπη ή Καλυψώ ή ότι σας κατέβει στο κεφάλι τι θα άλλαζε; Καταλήγω λέγοντας ότι αυτό που μετράει είναι να πούμε στον κόσμο τι καιρό μας δίνει ένα βαρομετρικό σύστημα και όχι τί όνομα έχει!!!

Πολύς ντόρος πάλι αυτή τη βδομάδα με την ......Ιστορική-Επική-Πρωτοφανή-Σιβηρική-Βαλκανική-Σκανδιναβική Κακοκαιρία!!! Μπορεί να άκουσα και άλλους χαρακτηρισμούς που δεν έχει νόημα να τους θυμάμαι.

Βαρέθηκα να λέω και να γράφω. -10 βαθμοί θερμοκρασία, ένα δυό μέτρα χιόνι στα πολύ ορεινά  και δέκα με είκοσι πόντοι χιόνι στα πεδινά (έστω και όλης της χώρας) είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ και ΕΥΚΤΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ!!!

Στα ουσιαστικά τώρα:

Αύριο Σάββατο η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η ΒΔ Θεσσαλία θα έχουν λίγες συννεφιές. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει συννεφιά, με βροχές στα Νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα Κεντρικά και Βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά. Κάπως πιό αξιόλογες χιονοπτώσεις θα έχουμε  στην Νότια Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόνησο και σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Ο καιρός στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί έτσι μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, με μια προσωρινή βελτίωση την Κυριακή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα παρατηρηθεί μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα Βόρεια  (-8 με -10 βαθμούς), που θα γϊνει αισθητή γρήγορα μέχρι και την Κρήτη.  

Την Πέμπτη από το μεσημέρι μια διαταραχή από τα δυτικά θα ξαναδώσει συννεφιά με βροχές, λίγες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ταυτόχρονα θα ανεβάσει σημαντικά την θερμοκρασία.

Παρασκευή - Σάββατο καλός καιρός ενώ  την Κυριακή αναμένεται μια νέα μεταβολή από τα Βορειοδυτικά, όχι ιδιαίτερα σημαντική.



Καλή Φώτιση!!!