Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πρόγνωση 20ης βδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Τούτες τις μέρες διάφοροι ...Μετεωρολόγοι άρχισαν να κάνουν χρήση του όρου καύσωνας, επειδή για δύο μέρες δηλαδή αύριο και την Κυριακή θα παρατηρηθεί αίθριος καιρός με δυτικούς ενισχυμένους ανέμους και μια αξιόλογη άνοδο της θερμοκρασίας. (Τοπικά 35-36 °C).

Εσκεμμένα βέβαια αποφεύγουν να λάβουν υπόψη ότι, για να έχουμε φαινόμενο καύσωνα πρέπει να έχουμε συνεχόμενα τουλάχιστον τρεις μέρες υψηλών Μέγιστων θερμοκρασιών (κοντά στους 40°C), αλλά σε συνδυασμό και με υψηλές ελάχιστες καθημερινά. Οπότε δύο μέρες ΑΠΛΑ με σχετικά υψηλές Μέγιστες θερμοκρασίες είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ να χαρακτηρίζονται  ....Καύσωνας.  


Παραπέρα τώρα, η βδομάδα που αρχίζει από Δευτέρα και μέχρι και την Πέμπτη μας επιφυλάσσει Βορειάδες, πτώση θερμοκρασίας, συννεφιές και αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως κάθε μεσημέρι και απόγευμα, και κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Στη νησιωτική Ελλάδα καλός καιρός με μόνο πρόβλημα τα 8-9 μποφώρ κατά περιόδους στο Αιγαίο.

Τέλος η ένδειξη για το επόμενο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο είναι για αίθριο καιρό με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Κι ένας χάρτης της ατμόσφαιρας στα 1500 μέτρα ύψος για αύριο το μεσημέρι, όπου επισημαίνω (σχηματικά) την θερμή εισβολή από την Αφρική.