Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Πρόγνωση καιρού 29ης βδομάδας του 2017

Φίλες και Φίλοι, 

Δύσκολο τελικά να ικανοποιήσεις ΟΛΟΥΣ τους φίλους σου κάθε φορά που γράφεις και περιγράφεις τον Καιρό. Περιορίζεσαι λοιπόν στο να τον περιγράφεις με ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ....ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ αρέσουμε. Τι να γίνει!!!

Εξηγούμαι: Μιά φορά το χρόνο οργανώνεται το έθιμο με τα «τσάνια» στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, έθιμο που κρατάει περισσότερο από ένα αιώνα. Αυτό λοιπόν εθιμικά, γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή πριν τη γιορτή του Προφήτη Ηλία, δηλαδή για φέτος,  μεθαύριο Κυριακή 16 Ιουλίου 2017.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, διάλεξε η φύση για να μας δωρήσει την ....πολύπόθητη και πολυαναμενόμενη βροχή, που όλοι οι φίλοι αγρότες εδώ γύρω (και όχι μόνο), την περιμένουν με τόση αγωνία.

Ενώ λοιπόν, σήμερα και αύριο, αίθριος καιρός με αραιές συννεφιές τοπικά θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, την Κυριακή, ένα χαμηλό βαρομετρικό σύστημα συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα επηρρεάσει τον καιρό σε όλη τη χώρα.  Σήμερα και αύριο θα σημειωθούν φαινόμενα αστάθειας (βροχές και καταιγίδες), σήμερα στην Βορειοδυτική Ελλάδα και αύριο κατά μήκος όλου του κορμού της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ασθενής παροδική βροχή, είναι πιθανό  να εκδηλωθεί τις απογευματινές ώρες και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα και αύριο.

Από το βράδυ του Σαββάτου όμως, θα πυκνώσουν οι νεφώσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και θα βρέξει τοπικά παντού. Κυριακή και Δευτέρα θα βρέχει και θα έχει τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, εκτός από Κυκλάδες-Κρήτη και Δωδεκάννησα, όπου ίσως σημειωθούν λίγες ασθενείς παροδικές βροχές (το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη). Ταυτόχρονα ενισχύονται οι Βορειάδες στα Θαλάσσια  και θα πέσει η θερμοκρασία.

Τις επόμενες μέρες της βδομάδας, αίθριος ο καιρός, ήπιος θερμοκρασιακά, με μια μικρή άνοδο προς το τέλος της.

Οπότε φίλοι αγρότες, αφήστε τα χωράφια....θα τα φρονίσει ο Θεός και τρέξτε να φτιάξετε ....υπόστεγα για να γλεντήσουμε την Κυριακή.






Ευχαριστίες στον φίλο Άρη Μεντίζη για μερικές από τις φωτογραφίες.