Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ο καιρός την 36η βδομάδα του 2017

Φίλες και Φίλοι,

Ο καλός φίλος και συνάδελφος από την ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, έκανε ένα χαρακτηρισμό για την κακοκαιρία της προηγούμενης Τρίτης, η οποία σημειωτέον, δεν προβλέφθηκε στη δική μου εβδομαδιαία πρόγνωση!!! Ξέρετε βέβαια την ρήση μου ότι, «σπανίως» αποτυγχάνουμε κιόλας!!! Μίλησε λοιπόν για «Πρόσκαιρη εκτός έδρας νίκη του φθινοπώρου, σε καιρικώς πρωθύστερο σχήμα». Καλύτερο χαρακτηρισμό ομολογουμένως δεν θα μπορούσα να σκεφτώ και γιαυτό αποφάσισα να  τον μοιραστώ μαζί σας. Φυσικά, αυτή η 24ωρη κακοκαιρία δεν άλλαξε το γενικό μοτίβο της προηγούμενης βδομάδας, που μάλλον παρέμεινε καλοκαιριάτικο, όπως είχαμε πει.

Στα ....της ερχόμενης λοιπόν: Μια άξια λόγου ατμοσφαιρική διαταραχή θα περάσει από την χώρα μας, μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη. Μέχρι τότε, αίθριος και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις ανέμων παραμένει ο καιρός σε όλη τη χώρα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας αύριο και μεθαύριο, επιτρέποντας την παράταση των ...θερινών θαλάσσιων λουτρών!!!

Από Δευτέρα παρατηρείται μια μικρή σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη εξελίσσεται η μέρα με συννεφιές, τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα περιοριστούν όμως, μόνο στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα.

Και παρότι Πέμπτη και Παρασκευή συνεχίζεται η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας, μια νέα διαταραχή θα επηρρεάσει τον καιρό το  επόμενο Σαββατοκύριακο.  Μέχρι τότε όμως να περνάτε καλά και θα ενημερωθείτε λεπτομερώς την επόμενη Παρασκευή.


Αεροπορικό το θέμα του βίντεο που ακολουθεί, με .....συγκινησιακή από μέρους μου φόρτιση....τιμής ένεκεν.