Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο καιρός την 37η εβδομάδα του 2017

Φίλες και Φίλοι,

Οι  βροχές και οι μεμωνομένες καταιγίδες που αρχίζουν να εκδηλώνονται στη ΒΔ Ελλάδα, οφείλονται σε ένα «αβαθές χαμηλό» που ήρθε από τις Σύρτεις και απομακρύνεται ΒΑ «πληρούμενο». Θα επεκταθούν σταδιακά τη νύχτα στην υπόλοιπη Κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα. 

Από αύριο το μεσημέρι βελτιώνεται ο καιρός και μόνο στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσουν λίγες συννεφιές και την Κυριακή. Ταυτόχρονα ανεβαίνει 5-6 βαθμούς η θερμοκρασία κυρίως στην ανατολικά της Πίνδου χώρα, παρατείνοντας έτσι την αίσθηση καλοκαιριού.

Δευτέρα αίθριος και ζεστός καιρός.

Από Τρίτη, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Νότιο Ιταλία κινείται ΒΑ και ενώ στην Ιταλία θα δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα, φαίνεται ότι, σε εμάς προκαλεί μόνο μια κάμψη της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες συννεφιές και λίγες βροχές στη Δυτική Ελλάδα.

Από Τετάρτη και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο καλός παραμένει ο καιρός, με παροδικές συννεφιές και φθινοπωρινές πλέον θερμοκρασίες.

Στο πεδίο των ανέμων τώρα τα αξιοσημείωτα. Δευτέρα και Τρίτη, ενισχύονται οι Νοτιάδες σε όλη τη χώρα κυρίως όμως στο Ιόνιο (τοπικά 9 μποφώρ), γυρνώντας γρήγορα σε ΒΔ μέχρι μέτριους τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Σειρά αυτή τη φορά είχε ...το βουνό των Θεών. 








Καλά να περνάτε ....όπου κι αν βρίσκεστε.