Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

51 βδομάδα του 2017. Καιρός!!!

Φίλες και Φίλοι,

Κρύα πραγματικά βδομάδα προ των πυλών!!! Θα μου πείτε Χριστούγεννα έρχονται, να μην κάνει κρύο?

Βαθύ χαμηλό σύστημα λοιπόν θα επηρεάσει όλη τη χώρα, από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά. Έτσι λοιπόν από αύριο το μεσημέρι και από τα Δυτικά πυκνή συννεφιά, βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί Νότιοι άνεμοι  (κυρίως στο Αιγαίο) θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που γρήγορα θα επεκταθεί ανατολικά και θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Προς το βράδυ της Κυριακής θα αρχίσει να βελτιώνεται. Έντονες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι θα έχει η Δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και η Αν. Μακεδονία και Θράκη, ιδιαίτερα την νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Παράλληλα την Κυριακή μια ψυχρή εισβολή θα ρίξει 8 με 10 βαθμούς πιο κάτω τη θερμοκρασία.

Δευτέρα συνεχίζει ο καιρός στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα οπότε και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τρίτη καλυτερεύει  ο καιρός και μόνο τα ανατολικά ηπειρωτικά θα έχουν διάσπαρτες συννεφιές με λίγα ασθενή φαινόμενα.

Τις υπόλοιπες μέρες, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή θα διατηρηθεί καλός καιρός με κρύο. Σταδιακή μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το …weekend.   

Image result for bethlehem


Καλά να περνάτε όπου κι αν είστε.