Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Καιρός την 31η βδομάδα του 2018.


Φίλες και Φίλοι,

Από την σχεδόν 40ετή ενασχόλησή μου με την Πρόγνωση του Καιρού, επιτρέψτε μου να εκφράσω την προσωπική μου άποψη σε ότι αφορά την φετεινή χρονιά.

«Η φύσις μηδέν μήτε ατελές μήτε μάτην ποιεί» μας είπε ο ....Παππούς μας Αριστοτέλης  στα Μετεωρολογικά του πριν 3000 χρόνια. Φαίνεται λοιπόν ότι, η φύσις (Γαία+Ατμόσφαιρα+Ηλιος....το Σύμπαν γενικώς), με μια περιοδικότητα που δεν είναι σταθερή, προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις αποκαθιστώντας τυχόν ανισσοροπίες που δημιουργούνται. Μια τέτοια “διορθωτική χρονιά” είναι για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και μήκη η φετινή χρονιά. Αποκαθιστάται κατά κύριο λόγο το “υδρολογικό ισοζύγιο” με τις επανειλημμένες βροχοπτώσεις (χόρτασε η γης νερό....όπως συνηθίζουν να λένε οι ασχολούμενοι με την καλλιέργεια της γης), ενώ παράλληλα ευχάριστες έως δροσερές-κρύες θερμοκρασίες επικράτησαν σχεδόν όλο τον Ιούλιο.  

Λιγάκι ετεροχρονισμένα λοιπόν μπαίνουμε σε ....κανονικό καλοκαίρι. Για σήμερα θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στην Ηπειρωτική Ελλάδα με φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και Πελλοπόνησο.  Από αύριο Κυριακή, αίθριος και άνυδρος καιρός προβλέπεται για όλη την  υπόλοιπη βδομάδα. Η θερμοκρασία θα ανεβεί λίγο (επ’ ουδενί όμως σε επίπεδα ....καύσωνα). Μάλιστα μια ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο από την Τρίτη και μετά θα συγκρατήσει την ανοδική της τάση.

Να είστε καλά όπου κι αν βρίσκεστε.

Μεταξύ Καβάλας-Θάσου στην ιδιαίτερη Πατρίδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου