Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρός την 39η βδομάδα 2018.


Φίλες και Φίλοι,

Απόψε δεν θα γκρινιάσω ούτε για όσα …..άκουσα ούτε για όσα ….είδα σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία. Μέχρι και αντι-κυκλωνική κυκλοφορία σε κυκλώνα …..έδειξαν σε δελτίο ειδήσεων. 

Έτσι λοιπόν,  όπως όλοι υποθέτω ξέρετε ήδη, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό υπάρχει στο Νότιο Ιόνιο και αναμένεται να κινηθεί Ανατολικά-Βορειοανατολικά. Η έλλειψη πραγματικών παρατηρήσεων από τον χώρο όπου βρίσκεται το χαμηλό κάνει δύσκολη την ακριβή πρόβλεψη της κίνησης και της έντασης του συστήματος από τα μοντέλα καιρού. 

Αυτό που μάλλον με βεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε είναι ότι με εξαίρεση την Βορειοδυτική Ελλάδα (Δυτ. Στερεά-Ήπειρο και τα Βόρεια τμήματα της Μακεδονίας, όλη η υπόλοιπη χώρα σταδιακά από απόψε το βράδυ και για 48 τουλάχιστον ώρες θα έχει πυκνές συννεφιές, βροχές ισχυρές κατά τόπους, καταιγίδες έντονες και πολύ θυελλώδεις ανέμους κυρίως στα Νότια και Ανατολικά. Ισχυρά τα φαινόμενα θα είναι αρχικά σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, και την Αν. Στερεά, και γρήγορα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι προβλέψεις για μεγάλα ύψη βροχής και πολύ θυελλώδεις ανέμους κυρίως στις ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και στη νησιωτική χώρα. Ευελπιστώ να μην επαληθευτούν στην ένταση που προβλέπονται στα διάφορα μοντέλα.

Την Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται στη Δυτική Ελλάδα αρχικά και μέχρι το βράδυ και στα υπόλοιπα τμήματα.

Οι υπόλοιπες μέρες προβλέπονται με αίθριο καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και το επόμενο Σάββατο.

Η κατάσταση όπως είναι τώρα από την δορυφορική φωτογραφία.


Και μην ξεχνάμε: ο Ζορμπάς ήταν Έλληνας που δημιουργούσε και χόρευε!!!
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου