Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Καιρός την 41η βδομάδα



Με δυό λόγια, αυτό που θα έλεγα για την βδομάδα που έρχεται είναι ότι, παρά το προσωρινό φθινοπωρινό μοτίβο το ….καλοκαίρι επιμένει να ανθίσταται.

Έτσι συννεφιά με βοριάδες, σχετικά φθινοπωρινές θερμοκρασίες και λίγες ασθενείς βροχές σε όλη την Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου – δυτικού - νότιου Αιγαίου, επικρατεί από χθες. Στην υπόλοιπη χώρα παραμένει ο αίθριος καιρός.  

Αυτός λοιπόν ο συγκεκριμένος καιρός, που εμείς οι μετεωρολόγοι στην ορολογία μας, τον ονομάζουμε «καιρό συνδυασμού υψηλών πιέσεων στην Βαλκανική με χαμηλές πιέσεις στην ανατολική μεσόγειο», θα συνεχιστεί σήμερα αύριο και την Δευτέρα περιοριζόμενος όμως σταδιακά στα νοτιότερα (Πελοπόννησο-Κρήτη).

Από κει και πέρα εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη, οπότε ένα χαμηλό από το νότιο Ιόνιο θα ξαναφέρει βροχές το επόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, αλλά με νοτιάδες και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.    

Στην εικόνα του δορυφόρου (Sat24.com) βλέπετε ένα βαθύ χαμηλό που προσομοιάζει σε εξω-τροπικό κυκλώνα, στον Ατλαντικό νοτιοδυτικά της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο λόγος που την βάζω είναι για να δείτε ότι σε μέγεθος καλύπτει έκταση σχεδόν ίση και μεγαλύτερη από όλη τη δική μας χώρα χωρίς ακόμα να έχει χαρακτηριστεί ….κυκλώνας.



Να είστε καλά σε ότι κάνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου