Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Καιρός την 43η βδομάδα 2018.

Φίλες και Φίλοι,

σήμερα θα μου επιτρέψετε να αρχίσω από όσους μας διαβάζουν εκτός Πατρίδας, από τα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης.  Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί ενσκήπτει .....Χειμώνας. Ομπρέλες, άνορακ, ζεστά μπουφάν, κασκώλ, παλτό, κουκούλες θα έχουν την τιμητική τους σε όλη την Κεντρο-Δυτική Ευρώπη, ενώ στην Ιταλία - Δυτική Βαλκανική, ισχυρές βροχοπτώσεις πρέπει να αναμένονται. 

Περνάμε στα του οίκου μας τώρα όπου περιμένουμε μια ....σχετικά καλοκαιρινή βδομάδα. Μόνο την Τρίτη και νωρίς την Τετάρτη συννεφιές με βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα απασχολήσουν την Βορειοδυτική Ελλάδα και πιθανόν και την υπόλοιπη Βόρεια. Στο Ιόνιο δε, ισχυροί-θυελλώδεις Νότιοι άνεμοι θα πνέουν αντίστοιχα. 

Στην υπόλοιπη χώρα και για όλη τη βδομάδα ασθενές νότιο γενικά ρεύμα δίνει ζεστό καιρό με αραιές, κατά τόπους και κατά περιόδους, υψηλές κυρίως νεφώσεις. 

Αν δεν ήταν τέλη Οκτωβρίου θα ευχόμουνα "καλά μπάνια". 

Και βέβαια (μέρα που είναι σήμερα), Δημήτρη και Δήμητρα "Χρόνια σας πολλά".  

Αναρτώ τέλος και κάποιο υλικό από την Αεροπορική Ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μου που ομολογώ ότι ......αγνοούσα ότι ήταν τόσο πλούσια!!! Ας όψεται το 2ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και οι οργανωτές του που τους αξίζουν συγχαρητήρια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου