Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ο καιρός της βδομάδας που έρχεται. (4η/2018)

Φίλες και Φίλοι,

Οι πραγματικά ....ανεμώδεις συνθήκες των τελευταίων ημερών δημιούργησαν μια κρυστάλλινη και διαυγή ατμόσφαιρα που όλοι απολαύσαμε.  Οι συνθήκες αυτές λοιπόν, χωρίς όμως τους ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο μέχρι το μεσημέρι.

Έτσι λοιπόν στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αύριο το απόγευμα και σε όλη τη χώρα από την Κυριακή το μεσημέρι, θα επικρατήσουν συννεφιές με βροχές κατά τόπους, ενώ θα ενισχυθούν οι Νοτιάδες στο Αιγαίο. Από την Κυριακή το βράδυ στρέφονται σε Βόρειους και πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία.

Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη  καλός καιρός και μόνο στα Ανατολικά προσήνεμα (Θεσσαλία-ΑττικοΒοιωτία-Πελοπόνησο και ίσως Κρήτη) θα αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, ανάλογα με την αυξομοίωση της έντασης των Βορείων ανέμων του Αιγαίου.

Τέλος το επόμενο ...Week End, θα είναι αίθριο και θα ανέβει η θερμοκρασία.


Όπου κι αν είστε, καλά να περνάτε!!! 

Ακόμα και η NASA Earth στην Ελλάδα ψάχνει τις ...ομορφιές!!! Έλα, ....μην το παίρνετε αμέσως πάνω σας!!!  


Castellanus Cloud Tower

An astronaut aboard the International Space Station took this photograph of a massive vertical cloud formation—known to meteorologists as cumulus castellanus—above Andros Island.

These towering columnar clouds are part of the genus cumulonimbus. The cloud name castellanus comes from the similarity to the crenellated towers or turrets of medieval castles.






Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Καιρός την 3η εβδομάδα του 2018

Φίλες και Φίλοι,

Βελτιώνεται προσωρινά ο καιρός στη διάρκεια της ημέρας σήμερα. Από αύριο το μεσημέρι και πάλι όμως στα Δυτικά - Κεντρικά και Βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει τοπικά.

Την Τρίτη θα κινηθεί ανατολικά ο καιρός, θα βελτιωθεί στην ηπειρωτική χώρα και θα βρέξει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μόνο.

Την Τετάρτη καλός ο καιρός, ενώ από το βράδυ, ξανά μια γρήγορη μεταβολή, θα δώσει βροχές σε όλη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Καλός καιρός στη συνέχεια, μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε έρχεται σοβαρή επιδείνωση από τα Δυτικά.


Να είστε καλά.