Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καιρός της εβδομάδας που έρχεται (5η του 2018).



Ενα πλοίο ταξιδεύον,
με υπέροχον καιρόν,
αιφνιδίως εξωκείλει,
ανοικτά των αζορών.

Από κεινες λοιπόν τις τραγουδισμένες από τον Μπιθικώτση παραλίες, σε στίχους του Μπόστ και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ένα Αντικυκλωνικό βαρομετρικό σύστημα επεκτείνεται και καλύπτει σταδιακά όλη την Μεσόγειο θάλασσα. (Αντικυκλώνας των Αζορών λέγεται στην καθομιλουμένη των Μετεωρολόγων).

        Θα μου πείτε κι εμάς τι μας νοιάζει ??? Σας νοιάζει και σας παρανοιάζει γιατί μετά το «κρύο της αρκούδας»  που ενέσκηψε στη χώρα, που μας έκανε για λίγο ...Βορειοευρωπαίους (που τέτοιο κακό να μην μας βρει ποτέ),  κάπως πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση. Επιπλέον η επέκταση αυτή μόνο τυχαία δεν γίνεται. Γϊνεται για να βοηθηθεί και η .....Αλκυόνα να γεννήσει τα αυγά της!!!  Τι ευτυχία να είσαι Ελληνας τελικά!!!

Όπως λοιπόν καταλάβατε Αλκυονίδες μέρες έρχονται που σημαίνει ήλιος-λαμπερή ατμόσφαιρα-άνοδος θερμοκρασίας και ...πλατείες-παραλίες μπορούν δυνητικά να είναι οι προορισμοί μας τις επόμενες μέρες. Ειδικά οι παραθαλάσιοι τυχεροί (Βολιώτες, Καβαλιώτες, Πρεβεζάνοι, Καλαματιανοί άντε και μερικοί Αθηναίοι και η ....μισή σχεδόν Ελάδα) θα το νοιώσετε καλά μεσοβδόμαδα (Πέμπτη-Παρασκευή). Γι αυτό σας λέω μεγάλη ΕΥΤΥΧΙΑ να είσαι Έλληνας!!! Μην μιζεριάζετε με τα .....ζώα  που σώνει και καλά μας θέλουν ....Ψωροκώσταινα.  Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!!

Και φυσικά επειδή τα ωραία πράγματα κρατάνε λίγο.....το επόμενο Σαββατοκύριακο πάλι βροχές, καταιγίδες και κρύα μας περιμένουν, “Χειμώνας γαρ” ακόμη.

Καλά να περνάτε.....όπου κι αν είστε!!!


Υ.γ. Και μην ακούσω κανα σχόλιο για την επιστημονική ορολογία της πρόγνωσης γιατί θα σας παραπέμψω στον φίλο μου τον Γιώργη τον Δραμουντάνη (ή αλλοιώς Λουδοβίκο των Ανωγείων), γιατί όπως λέει όλοι κρύβουμε έναν παραμυθά μέσα μας!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί, με φουλ ένταση ακούστε το ψυθίρισμα της φύσης, την ώρα που αυτή δίνει ρυθμό, στον ....Χορευτή της Αραβίας!!!