Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός της εβδομάδας που έρχεται (7η του 2018).

Φίλες και Φίλοι,


Ενδιαφέρουσα από άποψη καιρικότητας η βδομάδα που έρχεται καθώς ...τρεις διαδοχικές διαταραχές θα μας απασχολήσουν.

Ξεκινάω από την πρώτη που αρχίζει από τα Νοτιοδυτικά σήμερα το βράδυ. Αυτό που επισημαίνω ευθύς εξ αρχής είναι ότι, πρόκειται για ισχυρή διαταραχή που θα δώσει έντονα φαινόμενα σε όλη σχεδόν τη χώρα και γιαυτό απαιτείται η προσοχή σας.

Από το βράδυ λοιπόν στα Νοτιοδυτικά και αύριο σταδιακά σε όλη την υπόλοιπη χώρα, πυκνές συννεφιές, βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1000μ υψόμετρο), και θυελλώδεις Νοτίων διυθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχοπτώσεις θα έχουν οι Δυτικές - Κεντρικές και Βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπου το 12ωρο από 09:00 του Σαββάτου μέχρι και 21:00 το βράδυ θα έχει ραγδαιότητες και απότομη πτώση μεγάλων ποσών βροχής (κίνδυνος υπερχειλίσεων χειμάρων αλλά και πλημμυρών σε πεδινά τμήματα). Αντίστοιχα, πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουν τα ορεινά των Βόρειων κυρίως περιοχών. Τέλος,  όλα τα παράκτια Πελλοπονήσου-Στερεάς-Αττικοβοιωτίας, Θεσαλίας θα δεχτούν θυελλώδεις ανέμους με τους ανάλογους κινδύνους. Γι αυτό εφιστώ την προσοχή σας. Παράλληλα πέφτει και η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Να τονίσω για τους ανησυχούντες φίλους ΜετεωΚρήτες, ότι θα βρέξει (...λιγότερο βέβαια) ακόμα και στο Φοινικόδασος του Βάη αλλά και Κάρπαθο, Ρόδο και υπόλοιπη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα.

Την Κυριακή από το μεσημέρι αρχίζει βελτίωση του καιρού και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας θα επεκταθεί παντού εκτός των Νοτίων θαλασσίων τμημάτων – Κρήτης, όπου συννεφιές με λίγες ασθενείς βροχές θα συνεχίζονται.

Από Τρίτη βράδυ και μέχρι Πέμπτη βράδυ, μια νέα επιδείνωση από τα Βορειοδυτικά, αλλά με σαφώς λιγότερα και ηπιότερα φαινόμενα θα καθορίσει την καιρικότητα, ενώ θα συνοδευτεί με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας.

Με την Παρασκευή να μας χαρίζει σχετική ηλιοφάνεια μέχρι το βράδυ, οπότε .....κάνει την εμφάνισή της από τα Βορειοδυτικά πάλι, η .....τρίτη διαταραχή αυτής της βδομάδας, συνεχίζεται η περιγραφή μας. Αυτή η διαταραχή θα ξαναδώσει φαινόμενα το επόμενο Σαββατοκύριακο και θα φέρει εκ νέου ...κρύο.

Είπαμε ...Χειμώνας!!!  Ωραία εποχή με τα δικά της!!!

Promised Land ....για τη συνέχεια:




Μαγική και πολυεθνική η θρησκεία μας. Ότι μπορούμε κάνουμε ....για να συμβάλλουμε!!!