Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Καιρός την 20η βδομάδα του 2018.


Ο Μάϊος, "....από εξ ανέκαθεν" που λέμε στην καθομιλουμένη, ήταν ο μήνας με τις σφοδρότερες εκδηλώσεις αστάθειας, δηλαδή καταιγίδων τοπικά ισχυρών, χαλαζοπτώσεων, ισχυρών ανέμων, και μεγάλων ποσοτήτων βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα, που έχουν σαν αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα. Έτσι και φέτος φαίνεται ότι, κατά τόπους ...δείχνει τα δόντια του!!!

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός σήμερα, αύριο και μεθαύριο με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι επικρατούντες βορειάδες, ισχυροί τοπικά στο Αιγαίο, αναμένεται να εξασθενήσουν την Κυριακή. Η θερμοκρασία παρουσιάζει μια κάμψη το Σαββατοκύριακο, για να ξαναπάρει την ανιούσα στα μέσα της βδομάδας που έρχεται.

Οι επόμενες μέρες από Δευτέρα και μετά, θα κυλήσουν στο ίδιο μοτίβο, μόνο που τα φαινόμενα αστάθειας τις θερμές ώρες της κάθε ημέρας, θα είναι πιό εξασθενημένα σε έκταση, σε ένταση και σε διάρκεια. Τέλος δεν προβλέπονται αξιόλογες εντάσεις ανέμων. 

Να προσθέσω και μια ακόμη παράγραφο για τις θαλάσσιες περιοχές (Νότιο Ιόνιο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα), όπου όπως φαίνεται, υπάρχει μια πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων την Τετάρτη, λόγω διέλευσης μιας μικρο- διαταραχής.

Να περνάτε καλά. 

Άνθη .....γενικώς στην σημερινή ανάρτηση!!!