Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Καιρός την 22η βδομάδα του 2018.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα θέλω να σας ευχαριστήσω για έναν ιδιαίτερο λόγο. Το Παράπηγμα (παρότι η λέξη παραπέμπει σε ετοιμόρροπο κτίσμα) κάθε άλλο παρά ετοιμόρροπο είναι. Συμπληρώσατε 100.000 επισκέψεις και σας ευχαριστώ από καρδιάς!!! Τα κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα, είναι μικρά (4.88 Ευρώ)!!! Όμως .......μέγιστα είναι τα κέρδη στην εκτίμηση και στη καρδιά σας και είναι αυτά που μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω!!!

Στα του καιρού τώρα. Παρότι οι ζέστες των τελευταίων ημερών απέχουν αρκετά από το να χαρακτηριστούν «Καύσωνας», μας ταλαιπωρούν και μάλλον θα το συνεχίσουν εκεί στα όρια του κάυσωνα.

Αίθριος λοιπόν ο καιρός σήμερα και αύριο. Κάποια μικροαστάθεια στα ΒΔ ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί αύριο το απόγευμα. Την Κυριακή ένα χαμηλό από την ΒΔ Βαλκανική θα κινηθεί ΝΑ, θα ενισχύσει τους ΒΑ ανέμους, θα δώσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και νοτιότερα σε Κυκλαδες- Κρήτη (αργά το βράδυ) και θα ρίξει προσωρινά την θερμοκρασία 3-4°C, δίνοντας μια ανάσα σε όλη τη χώρα.

Από κει και πέρα σταδιακά θα ξανανέβει η θερμοκρασία, φτάνοντας και ξεπερνώντας τοπικά τους 35°C Παρασκευή και Σάββατο, ενώ περιορισμένα φαινόμενα αστάθειας θα έχουμε τις απογευματινές ώρες της κάθε μέρας στα ηπειρωτικά.

Φροντίστε λοιπόν από τώρα τις αποδράσεις σας το επόμενο Σαββατοκύριακο και μην δίνετε παραπάνω από όσο πρέπει σημασία στη ζέστη. Καλοκαίρι ...γαρ!!!

 Οι επιδόσεις ....ΜΑΣ!!!




Λίγα στιγμιότυπα από την Βιέννη, μετά από ένα ταξίδι αστραπή. Προσεχώς .....εξηγήσεις
Παρεπιπτόντως ....υπέροχο μέρος!!!