Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Καιρός 29η βδομάδα του 2018.


Φίλες και Φίλοι, ξέρετε ότι βασική αρχή μου στη τακτική επικοινωνία μας είναι : «ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ». Και πιστέψτε με χαίρομαι που αυτό εκιμάται από όλους σας δεόντως!!! Σας ευχαριστώ γιαυτό!!!

Στα του καιρού λοιπόν. Δυο πραγματικά ζεστές μέρες ακολουθούν. Αύριο και την Κυριακή θα δείξει το θερμόμετρο ακόμα και 40 βαθμούς στους συνήθεις ύποπτους τόπους της χώρας (Λάρισα, Ελευσίνα, Σέρρες, Τρίπολη, Άργος .....). Το φαινόμενο όμως δεν προλαβαίνει να χαρακτηριστεί καύσωνας μιας  και από την Δευτέρα κατέρχονται σχετικά ψυχρές αέριες μάζες από τη Βαλκανική, και ισχυρές καταιγίδες αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα ανακόψουν αυτό το κύμα ζέστης.  
Να διευκρινίσω ότι για να σημειωθεί καύσωνας απαιτούνται τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ημέρες με ΥΨΗΛΗ ελάχιστη και ΥΨΗΛΗ μέγιστη θερμοκρασία.

Από κει και πέρα κάμπτεται η θερμοκρασία και ήπια φαινόμενα αστάθειας θα εκδηλώνονται καθημερινά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μέχρι και το τέλος της βδομάδας. Οι φίλοι νησιώτες (Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και ίσως Κυκλάδες) πιθανόν να δείτε κάποιες λίγες βροχοπτώσεις μόνο την Τετάρτη.

Νάστε όλοι καλά. Καλές διακοπές όσοι ήδη ...αποδράσατε από την καθημερινότητα.
 Σημερινές φωτογραφίες....Ουράνια τόξα ...παραλίες στην Καβάλα!!!