Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Καιρός την 43η βδομάδα 2018.

Φίλες και Φίλοι,

σήμερα θα μου επιτρέψετε να αρχίσω από όσους μας διαβάζουν εκτός Πατρίδας, από τα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης.  Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί ενσκήπτει .....Χειμώνας. Ομπρέλες, άνορακ, ζεστά μπουφάν, κασκώλ, παλτό, κουκούλες θα έχουν την τιμητική τους σε όλη την Κεντρο-Δυτική Ευρώπη, ενώ στην Ιταλία - Δυτική Βαλκανική, ισχυρές βροχοπτώσεις πρέπει να αναμένονται. 

Περνάμε στα του οίκου μας τώρα όπου περιμένουμε μια ....σχετικά καλοκαιρινή βδομάδα. Μόνο την Τρίτη και νωρίς την Τετάρτη συννεφιές με βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα απασχολήσουν την Βορειοδυτική Ελλάδα και πιθανόν και την υπόλοιπη Βόρεια. Στο Ιόνιο δε, ισχυροί-θυελλώδεις Νότιοι άνεμοι θα πνέουν αντίστοιχα. 

Στην υπόλοιπη χώρα και για όλη τη βδομάδα ασθενές νότιο γενικά ρεύμα δίνει ζεστό καιρό με αραιές, κατά τόπους και κατά περιόδους, υψηλές κυρίως νεφώσεις. 

Αν δεν ήταν τέλη Οκτωβρίου θα ευχόμουνα "καλά μπάνια". 

Και βέβαια (μέρα που είναι σήμερα), Δημήτρη και Δήμητρα "Χρόνια σας πολλά".  

Αναρτώ τέλος και κάποιο υλικό από την Αεροπορική Ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μου που ομολογώ ότι ......αγνοούσα ότι ήταν τόσο πλούσια!!! Ας όψεται το 2ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και οι οργανωτές του που τους αξίζουν συγχαρητήρια.Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Καιρός την 42η βδομάδα τ.ε.

Φίλες και Φίλοι,

δύο ατμοσφαιρικές διαταραχές μας απασχολούν τη βδομάδα που έρχεται. 

Η πρώτη ήδη ξεκίνησε από τα δυτικά και βόρεια, με συννεφιές, αρκετές βροχές και διάσπαρτες τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα εκτός από την ανατολική-βορειοανατολική Ελλάδα μέχρι και την Τρίτη. Την Τετάρτη θα περιοριστεί στα Νότια και μάλλον σημαντικά ποσά βροχής θα ενεργήσουν στην κατεύθυνση της βελτίωσης του αρνητικού "υετικού" ισοζυγίου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Ταυτόχρονα το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη και ενώ ο καιρός θα βελτιώνεται στα Νότια μια γρήγορα κινούμενη μετωπική δραστηριότητα στη Βόρεια και κυρίως Βοριεοανατολική Ελλάδα θα δώσει τα λίγα πρώτα χιόνια στην ορεινή Ροδόπη ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία σταδικά σε όλη τή χώρα δίνοντας μια πρώτη προσωρινή αίσθηση ....χειμωνιάσματος μιας και γρήγορα από την Παρασκευή ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία και αιθριάζει ο καιρός προκαλώντας τους κολυμβητές να  επισκεφτούν ξανά τις θάλασσες το Σαββατοκύριακο.

Νάστε καλά σε ότι κάνετε. 

Και η αιτία της ...αργοπορημένης έκδοσης αυτής της πρόγνωσης!!!
Μια εξαιρετική εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα.