Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.


Φίλες και Φίλοι,

Καθώς διανύουμε την “καρδιά του Χειμώνα” αισθάνομαι την ανάγκη κόντρα σε “τρομολαγνικές” τοποθετήσεις να υπενθυμίσω ότι : κρύο, βροχές και χιόνια (ακόμα και σε υπερβολικό βαθμό) αποτελούν … “καλοκαιρία” και ……..“ευλογία”, παρότι μπορεί προσωρινά να δημιουργούνται προβλήματα!!!  Με λίγο “σεβασμό στη φύση” και με “καλή προετοιμασία” μπορούμε ήρεμα και ψύχραιμα να ανταποκριθούμε όλοι μας και να απολαύσουμε (αντί να τοποθετούμαστε φοβικά) στο ….μεγαλείο της φύσης!!!

Στα της πρόγνωσης τώρα:

Σταδιακή αργή βελτίωση του καιρού στην ηπειρωτική χώρα ,από βορρά προς νότο αρχίζει σήμερα και μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί. Συννεφιά, βροχές, πιθανόν ασθενείς καταιγίδες, και τοπικά χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Προς  το βράδυ της Δευτέρας όμως θα βελτιωθεί και εκεί ο καιρός. Το κρύο βέβαια θα παραμείνει σημαντικό σε όλη τη χώρα. 

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη και Πέμπτη ένα νέο χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει συννεφιές, βροχές, καταιγίδες και χιόνια (μόνο στα ορεινά αυτή τη φορά) γιατί λόγω ισχυρών νοτίων ανέμων θα “σπάσει” το κρύο οδηγώντας σε προσωρινή άνοδο  την θερμοκρασία.

Τέλος το επόμενο Weekend θα χαρακτηριστεί από εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια. Με δυο λέξεις  “Ήλιος με δόντια”.

Είπαμε….ξαναείπαμε ….αλλά δεν βλάπτει νομίζω. Καλή χρονιά, καλά μυαλά”.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου