Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγνωση Πρωτοχρονιάς.


Φίλες και Φίλοι,

Επανειλημμένα έχω επισημάνει το έλλειμμα αξιόπιστης ενημέρωσης για τον καιρό και ιδιαίτερα για τον επικίνδυνο καιρό. Φτάνουμε πολλές φορές το σημείο  αυτό που ο βοσκός φωνάζει χωρίς ιδιαίτερο λόγο «λύκος στα πρόβατα»!!! Με αποτέλεσμα όταν ο λύκος …την πέσει όντως  στα πρόβατα, μένει αβοήθητος ο βοσκός και δυστυχώς …χάνονται τα πρόβατα!!! Αντιλαμβάνεστε υποθέτω ποιοι είναι τα …πρόβατα στην παραβολή!!!

Συνοπτικά και ουσιαστικά λοιπόν θα έλεγα σε μια παρουσίαση του καιρού : Αγαπητοί Κρήτες (και φίλοι Μετεωκρήτες …ξέρουν αυτοί) από την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά  και  θυελλώδεις άνεμοι θα εκδηλωθούν σε όλο το νησί. Μεγάλα ποσά βροχής και άφθονη ….φυσική ενέργεια για εκτόνωση. Οπότε …..ΠΡΟΣΟΧΗ σε ότι κάνετε!!!
Το ίδιο ισχύει για αύριο αλλά κυρίως την Δευτέρα για όσους μένετε σε Ανατολική Στερεά (νοτιότερα της Λάρισας), Ανατολική Πελοπόννησο και Σποράδες, Σκύρο, Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα απλά κρύο, πολύ κρύο.

Στις περιοχές που προαναφέραμε θα συνεχιστούν και την Τρίτη οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με μικρότερες εντάσεις, αλλά  και την Τετάρτη στα νοτιότερα.

Να επισημάνω τέλος ότι και τα Δωδεκάνησα θα έχουν έντονη καιρικότητα την Κυριακή και την Τρίτη. Ανάπαυλα την Δευτέρα.

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ….ήλιος με δόντια και ισχυροί Βοριάδες στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία ….φυσικά και αυτονόητα σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι και ολικού παγετού (αρνητικές θερμοκρασίες όλο το 24ωρο) σε ορεινά-ημιορεινά.

Χειμώνας είναι ….θα περάσει. Απολαύστε τον και ….μην τον φοβάστε!!!

Το 2020 ….στρογγυλεύει και ….ζυγαίνει πολύ!!! Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει. Ολόψυχα καλή χρονιά!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου