Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.


Φίλες και Φίλοι, 

Ένα αίθριο και ζεστό σχετικά Σαββατοκύριακο θα ξεκουράσει «σώματα και πνεύματα» από ….την μουντάδα των προηγούμενων ημερών!!!

Βέβαια με αυτά που διαβάζω πρωί - πρωί για υποψηφιότητες ….τηλεπερσόνων  (που δήλωσαν …..επιστήμονες Μετεωρολόγοι) για την Ευρωβουλή ….ψιλοτρελλαίνομαι, αλλά δε βαριέσαι. (Γειά σου ρε ΚΙΝΑΛ …..με τις επιλογές σου!!!).  Συνέχεια λέω στον εαυτό μου, δεν μπορεί …πιάσαμε πάτο. Φαίνεται όμως ότι έχει πολύ  δρόμο ακόμα μέχρι να τον φτάσουμε …..τον άτιμο τον πάτο!!!

Λοιπόν από την Δευτέρα το μεσημέρι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί από την Κεντρική Μεσόγειο προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα δώσει συννεφιές, βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Δυτικά και Νότια την Τρίτη και σταδιακά την Τετάρτη και στη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν σημαντικά και οι άνεμοι από Ανατολικές Νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Η κορύφωση των φαινομένων αναμένεται από Τρίτη απόγευμα μέχρι Τετάρτη μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να έχουμε μεγάλα ύψη βροχής σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.  Την Πέμπτη θα πέσει και η θερμοκρασία, οπότε θα έχουμε και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού θα αρχίσει από τα Δυτικά, Πέμπτη απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί, σε όλη τη χώρα.

Τέλος το επόμενο Σαββατοκύριακο μάλλον φαίνεται …ηλιόλουστο αλλά με σχετικό κρύο.

Να είστε καλά σε ότι κάνετε.

Middle East yesterday's sunset.