Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.


Φίλες και Φίλοι,

μπαίνουμε στο πρώτο μήνα του Χειμώνα με έναν απόλυτα φυσιολογικό τρόπο!!! Ας δούμε αναλυτικά πως γίνεται αυτό.

Αρχικά λοιπόν αύριο Κυριακή συνεχίζονται σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως στη Νότια νησιωτική Ελλάδα, μέχρι το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, η πρώτη κάθοδος βαλκανικού αντικυκλώνα με μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο. 

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη μέχρι το απόγευμα ενώ ταυτόχρονα θα υποχωρήσει το …..απότομο κρύο της Κυριακής. 

Από Τρίτη βράδυ και μέχρι την Πέμπτη το πρωί βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Στα πολύ ορεινά ενδέχεται να δούμε τα πρώτα χιόνια.

Τέλος Παρασκευή και Σάββατο στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια πολλές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν με ταυτόχρονη μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.     

Ισχυροί Βοριάδες στο Αιγαίο Κυριακή και Δευτέρα, ενώ αντίθετα Ισχυροί Νότιοι άνεμοι Τετάρτη και Πέμπτη κυρίως όμως στο Ιόνιο-Δυτικά. Και πού είστε. Μη τυχόν και δώσουμε σε τίποτα …ΞΕΝΟΥΣ τη πρόγνωση!!! Στα δικά μας παιδιά παρακαλώ…..

Ε ρε και να ζούσε ο παππούς Καραμανλής κάτι ....φάπες που θα πέφτανε!!!

Να είστε καλά σε ότι κάνετε.


Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.

Φίλες και Φίλοι,

ο Νοέμβρης κλιματολογικά ήταν ανέκαθεν ο πιο βροχερός μήνας του χρόνου και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην το επιβεβαιώσει και φέτος. Μόνο που οι επόμενες 48 ώρες θα .....ξεπεράσουν την απλή ...επιβεβαίωση.

Μη κομίζοντας λοιπόν ".....γλαύκας εις τας Αθήνας", θα γράψω δυο λόγια αφού όλοι σας ήδη γνωρίζετε ότι, από σήμερα το απόγευμα και από τα Δυτικά επιδεινώνεται η κατάσταση. Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό έρχεται από τα Δυτικά. Συννεφιές, βροχές, και τοπικές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής θα παρατηρηθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κατάσταση θα επεκτείνεται σταδιακά ανατολικά. Δευτέρα και Τρίτη θα βρέξει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Τώρα σίγουρα μεγάλα ύψη βροχής θα έχουμε στα Δυτικά, στην Νότια Πελοπόννησο στην Κεντρική Μακεδονία (τη δικιά μας ...εννοείται), αλλά και σε νησιά του Αν. Αιγαίου. 

Την Τετάρτη βελτιώνεται ο καιρός και την Πέμπτη-παρασκευή ξανά στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Αν. Αιγαίου θα έχουμε τοπικές βροχές σαφώς όμως λιγότερες και πιο εξασθενημένες.  

Τέλος το Σαββατοκύριακο (το πρώτο του Δεκέμβρη) μάλλον θα κυλήσει χωρίς απρόοπτα. Καλός καιρός.

Νάστε καλά σε ότι κάνετε.

Και επειδή οι παλιές αγάπες ...δεν ξεχνιούνται ένας χάρτης υετού για την Δευτέρα το πρωί από το μοντέλο COSMO της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας