Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγνωση Χριστουγέννων.


Φίλες και Φίλοι,

Αρχίζω από τα σημαντικά: Τα «λευκά Χριστούγεννα» που όλοι κάθε χρόνο ονειρευόμαστε δυστυχώς ούτε και φέτος θα τα έχουμε!!!

Η βδομάδα βέβαια θα είναι χειμωνιάτικη με αρκετές εναλλαγές. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Όπως υποθέτω ήδη θα ακούσατε, από αύριο το μεσημέρι και από τα δυτικά, ένα οργανωμένο χαμηλό θα δώσει συννεφιές, πολλές βροχές, τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις κατά τόπους στα θαλάσσια Νοτιοδυτικούς ανέμους. Αυτή η καιρικότητα θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Τρίτης, οπότε και θα βελτιωθεί ο καιρός. Ειδικά την Κυριακή (μεσημέρι-απόγευμα) ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα καλός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα συνεχίζονται λίγες ασθενείς βροχές με τάση βελτίωσης όσο θα προχωρά η μέρα.

Η Πέμπτη, η Παρασκευή και το Σάββατο θα χαρακτηριστούν από μια σχετικά ψυχρή εισβολή από τα Βόρεια που θα δώσει μια πιο Χριστουγεννιάτικη αίσθηση γιατί θα ενισχύσει τους Βοριάδες, θα ρίξει σταδιακά την θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Νότια Χαλκιδική, Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα συνοδευτεί από συννεφιές, λίγες βροχές, αλλά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αυτών των περιοχών.

Τέλος σαν …μάγος που είμαι να πω ότι, ούτε και η Πρωτοχρονιά φαίνεται να φέρνει τον ….πολυπόθητο χιονιά.  Είναι βέβαια …μακρινή η πρόβλεψη, οπότε ας ελπίζουμε σε ….αποτυχία!!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, ομόνοια, ειρήνη και αγάπη!!!