Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.

Φίλες και Φίλοι,

κακοκαιρία εξπρές θα έλεγα προκειμένου να σας δώσω μια εικόνα του καιρού που έρχεται. 

Από αύριο ξημερώματα και από τα Βορειοδυτικά αναμένονται βροχές (τοπικά έντονες) και χιονοπτώσεις στα ορεινά με γρήγορη νοτιοανατολική επέκταση. Χιονόνερο στα πεδινά της Θεσσαλίας. Δηλαδή για Ήπειρο-Θεσσαλία και Δυτική-Κεντρική Μακεδονία η διάρκεια της κακοκαιρίας δεν θα ξεπεράσει τις 15-18 ώρες. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μένουν ...παραπονούμενες!!!

Οι συνήθεις ύποπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή η ανατολική Θεσσαλία (από Λάρισα και νοτιότερα), η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η ανατολική), η Πελοπόννησος και Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα θα δουν πολλές βροχές, χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά, κυρίως τα Θεοφάνεια, αλλά και εκεί γρήγορα (μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας) θα βελτιωθεί ο καιρός. Κακοκαιρία δηλαδή 36-48 ώρες συνολικά. Θα παραμείνει βέβαια πολύ κρύο και μέχρι θυελλώδεις βοριάδες. Τρίτη μεσημέρι θα βελτιωθεί και σε Κυκλάδες - Κρήτη. 

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο καλός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη οπότε και εξασθενούν οι ισχυροί Βοριάδες.     

Ρεζουμέ: Το πολύ 48 ώρες συνολικά κρατάνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και αυτά κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Να είστε καλά σε ότι κάνετε. 

Γλυκάκι προκαταβολή .....για τα γενέθλιά μου που έρχονται του Αη Γιαννιού!!!