Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Καιρός εβδομάδας


Φίλες και Φίλοι,

“Σεισμοί, λιμοί και  καταποντισμοί” ήταν το τρίπτυχο των καταστροφών που άκουγα μικρό παιδάκι από τους μεγαλύτερους στις αυλές και τα καφενεία του χωριού που μεγάλωσα. Άγνωστη λέξη τότε ακόμα οι …..ιοί,  προστέθηκαν εσχάτως στην καθημερινότητά μας και μας την ….διέλυσαν!!!

Παρ’ όλες πάντως τις αμφιβολίες- καχυποψίες-ερωτηματικά-αγωνίες το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” καλό είναι να το ασπαστούμε στο μέγιστο βαθμό!!! Στο κάτω-κάτω της γραφής πάντα γκρινιάζουμε γιατί και καλά, ποτέ δεν είχαμε χρόνο για …..δημιουργική τεμπελιά. Δεν είναι κι άσχημα για λίγο καιρό να την …ασπαστούμε και να την …απολαύσουμε!!! Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται!!!

Συγχωρέστε μου τον μεγάλο πρόλογο αλλά τον έκρινα  απαραίτητο όταν είδα τα προγνωστικά του καιρού δεδομένα. Εξηγούμαι: Η βδομάδα που έρχεται (τελευταία του …παλουκοκαύτη) έχει τεράστιο καιρικό ενδιαφέρον. Τουλάχιστον θα κάνει την παραμονή στη θαλπωρή της οικίας μας ….ευχάριστη!!!

Από αύριο το πρωί, από τα Δυτικά και Βόρεια άρχεται μια μεταβολή του καιρού με συννεφιές, βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας χώρας, ισχυρούς βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας  και γρήγορη επέκταση νοτιότερα. Αυτή η  μεταβολή έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά, θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι και δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα και νησιά.

Από Τετάρτη βράδυ (αυτή τη φορά από τα Δυτικά) έρχεται ένα βαθύ αποκομμένο χαμηλό, με έντονα δυναμικά στοιχεία, το οποίο δημιουργεί επικινδυνότητα. Δηλαδή, συννεφιές, βροχές έντονες, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις Νότιοι άνεμοι θα …σαρώσουν όλη τη χώρα, κυρίως όμως τα Κεντρικά και Νότια. Οι περιοχές Πελοποννήσου - Ανατολικής Στερεάς - Σποράδων - Κυκλάδων και Δωδεκανήσων είναι ύποπτες για…… καταποντισμούς την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή (μέγιστη ένταση των φαινομένων σε αυτές τις περιοχές).  Από Σάββατο πρωί γενική βελτίωση.

Ας μείνουμε λοιπόν στα σπίτια μας και ας απολαύσουμε την συντροφιά των αγαπημένων μας. Εξάλλου και ο καιρός ….βαλτός είναι να μας σπρώξει προς τα εκεί!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου