Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

 Εβδομάδα 27η του 2015  (http://www.calendar-365.com/2015-calendar.html)

Όπως ήδη γνωρίζετε  από χτες, το ΣάββατοΚύριακο περιμένουμε σχετικά άστατο καιρό με λίγες βροχές και καταιγίδες και σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η διαφορά στις δύο μέρες έγκειται στο γεγονός ότι, το Σάββατο τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια.  Επίσης το Σάββατο θα παρατηρηθεί μια παροδική ενίσχυση των Βορείων ανέμων κυρίως στο Αιγαίο. όπου θα έχουμε μέχρι και 7 μποφώρ .
Η αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, ανάπτυξη-δημιουργία συννεφιάς τις μεσημερινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και νεφοδιάλυση τις βραδυνές ώρες. Μέρα με την μέρα τα φαινόμενα θα εξασθενούν. Δεν θα φυσά άξιος λόγου άνεμος και μόνο τοπικοί άνεμοι (αύρες) θα υφίστανται σε παράκτιες περιοχές.
Από την Πέμπτη αιθριάζει τελείως ο καιρός, συνεχίζουν οι τοπικοί άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία, δίνοντας σταδιακά αίσθηση καλοκαιριού το επόμενο ΣαββατοΚύριακο. Οπότε, ετοιμαζόμαστε και  πάμε παραλία το .....επόμενο Weekend.
Καλή σας βδομάδα.


Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πρόγνωση Σαββατοκύριακου 26-27-28/6/2015

Φίλες και φίλοι μου γειά.

Οι νεροποντές στην Βόρεια Ελλάδα το πρωί της περασμένης Κυριακής (που δεν προβλέφτηκαν από μένα ως προς την ένταση και την διάρκειά τους), ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της περασμένης εβδομάδας. Το καλοκαίρι βέβαια ανθίσταται να εγκατασταθεί για τα καλά, και συνεχίζονται κάποιες αστάθειες το Σάββατο και την Κυριακή στα Ηπειρωτικά. Μια ΜΙΚΡΗ ομολογουμένως άνοδος θερμοκρασίας, που θα παρατηρηθεί το Σαββατοκύριακο δεν θα δώσει ακόμα την αίσθηση του καλοκαιριού που όλοι θέλουμε.
Σας παραθέτω και ένα χάρτη της ατμόσφαιρας όπου απεικονίζονται οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες για το Σάββατο 27-6, στις 14:00 το μεσημέρι, στα 1500 μέτρα ύψος.
Καλό Σαββατοκύριακο.