Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού


Φίλες και Φίλοι,

Μετά τους “χιονιάδες” και τους “ακραίους παγετούς” (που μόνο ακραίοι δεν ήταν), αλλαγή σκηνικού τη βδομάδα που έρχεται. Και μάλλον επαληθεύονται σταδιακά όσα έχετε διαβάσει σε αυτό το blog!!! Παραθέτω στο τέλος του κειμένου τρεις συνδέσμους σε προγνώσεις Θέρους και αρχών Φθινοπώρου, όπου έκανα μνεία των “Διορθωτικών κινήσεων” που κάνει από καιρού εις καιρόν η ατμόσφαιρα και η “Μαμά Γαία” με στόχο την αποκατάσταση “υδρολογικού ισοζυγίου”, έτσι φίλοι Κυκλαδίτες και Κρητικοί???.

Τη βδομάδα που έρχεται λοιπόν θα βρέξει σε όλη τη χώρα έστω και λίγο!!! Για να μην σας  μπερδεύω με πολλά λόγια (μιας και τα μισώ παρότι γενικά όσοι με ξέρετε από κοντά είμαι πολυλογάς….), αύριο Σάββατο, την Δευτέρα, και από Τετάρτη μεσημέρι μέχρι Πέμπτη πρωί θα είναι σχεδόν αίθριος ο καιρός. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους, που θα είναι έντονες Τρίτη βράδυ προς Τετάρτη, Πέμπτη απόγευμα και Παρασκευή όλη μέρα.  Χιονοπτώσεις μόνο στα Ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι  Νοτιάδες ισχυροί κατά διαστήματα όλη τη βδομάδα και η θερμοκρασία θα ανέβει. Ουσιαστικά ότι χιόνι υπάρχει (εκτός από περιοχές με υψόμετρα πάνω από 500- 700 μέτρα, όπου θα ξαναρίξει) θα λιώσει.

Οι σύνδεσμοι για όσους έχουν όρεξη για ....διάβασμα.

Εικονομάχοι-Εικονολάτρες, Πράσινοι-Βένετοι, Αριστεροί-Δεξιοί, ΝΔημοκράτες-Πασοκτζήδες, Μπλέ-γαλάζια καφενεία, Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί….. Πως να δει προκοπή ο τόπος μας??? Εσχάτως παίζει και η Μακεδονία η …Πατρίδα μου!!! Ξανά-μανά …διχασμός. Άντε να δούμε που θα βγάλει. Θυμηθείτε:  Νικήσαμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τεράστιο φόρο αίματος και αντί για το τραπέζι των νικητών βρεθήκαμε να ….σφαζόμαστε μεταξύ μας!!!

Για ένα πράγμα όμως είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ. Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν ΕΘΝΙΚΕΣ (υπερκομματικές) το αποτέλεσμα θα ήταν ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Τώρα …πήραμε ότι μας δώσανε!!! Μήπως έτσι δεν γίνεται πάντα???

Αφορμή γι αυτή την τελευταία παράγραφο στάθηκε το γεγονός ότι ανακάλυψα σήμερα πως ο Έλληνας Πατριώτης (Τάσσος Παπαδόπουλος, ναι αυτός ο Κύπριος), απάντησε στις πιέσεις που δεχόταν στους διαδρόμους, τότε με το ….σχέδιο ΑΝΑΝ.

Τάσσος Παπαδόπουλος: «Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Στ’ αρχ..ια μου!»

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και έκαναν πίσω οι ….Αλλοι