Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Πρόγνωση καιρού 32ης εδβομάδας (3-8 Αυγούστου) 2015

Φίλες και Φίλοι,

Μετά την χτεσινοβραδινή μετωπική διέλευση και την εκδήλωση έντονης αστάθειας σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα, μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι ο καύσωνας υποχώρησε και δίνει τη θέση του σε μια τυπική - ζεστή - καλοκαιρινή εβδομάδα.  

Κύριο χαρακτηριστικό λοιπόν της επόμενης εβδομάδας θα είναι η συνέχιση του μελτεμιού στο Αιγαίο και την Νότια χώρα. Μάλιστα μετά την Τετάρτη θα παρατηρηθούν κι αξιόλογες εντάσεις 8 και 9 μποφώρ. Η ύπαρξη του μελτεμιού στο Αιγαίο ...δροσίζει τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μας αλλά ευνοεί την αστάθεια στην ΒορειοΔυτική Ελλάδα. Από σήμερα λοιπόν και μέχρι την Τετάρτη τοπικές βροχές και καταιγίδες υπό μορφή αστάθειας θα εκδηλώνονται κυρίως μεσημέρι και απόγευμα στην Ηπειρο-Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα και αύριο περιορισμένα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. (Αγρότες στα Τενάγη ....μην φεύγετε διακοπές γιατί τα νερά είναι ....λίγα).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα καλός καιρός με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, (35-36° C μέγιστες) και απουσία φαινομένων.    



Καλό μήνα και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.