Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Εβδομαδιαία Πρόγνωση καιρού 36ης εβδομάδας 31-8 μέχρι 6-9-2015 (1η του Φθινοπώρου)

Είναι γνωστό ότι εδώ στη χώρα μας έχουμε ένα μεγάλο και ένα μικρό καλοκαιράκι. Το μικρό καλοκαιράκι συνήθως έρχεται τον Σεπτέμβριο για να ξεκουράσει όλους αυτούς που για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να κάνουν διακοπές στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι λοιπόν ένα μάλλον ...μεγάλο και όχι μικρό καλοκαιράκι θα λάβει χώρα την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη, την εβδομάδα που έρχεται δηλαδή.

Ένας σχετικά ισχυρός αντικυκλώνας (Σύστημα Υψηλών πιέσεων) καλύπτει όλη την Ευρώπη (κυρίως την Κεντρική και Νότια) και θα παραμείνει ισχυρός.  Με αφετηρία την σημερινή μέρα λοιπόν και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, το μελτέμι (Βορειοανατολικός άνεμος) που πνέει στο Αιγαίο και την Ανατολική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να έχει εντάσεις μέχρι και 7-8 Μποφώρ κατά τόπους, θα διατηρήσει την ΑΙΘΡΙΟΤΗΤΑ σε όλη τη χώρα ενώ δεν θα επιτρέψει την άνοδο της θερμοκρασίας.

Μετά το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ όμως θα εξασθενήσει και αυτό θα επιτρέψει την σταδιακή μέρα με τη μέρα ΆΝΟΔΟ της θερμοκρασίας μέχρι και το επόμενο Σάββατο, κάνοντας με δυό λόγια τον καιρό της εβδομάδας ΖΕΣΤΟ και ΑΝΥΔΡΟ. (Όσοι διαθέτετε χρόνο και χρήμα .....φύγετε ....για μπάνια).
Μεταβολή του καιρού αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και λίγες βροχές στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Και ένα βίντεο με μια ....ανάσα δροσιάς μιας και έρχεται ...καυτή εβδομάδα!!!