Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγνωση 38ης εβδομάδας (13 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου του 2015)

Αρχίζω σήμερα  με μια ανασκόπηση της πρόγνωσης της προηγούμενης εβδομάδας. Η διαταραχή λοιπόν που περιέγραψα την προηγούμενη εδβομάδα τελικά εκδηλώθηκε  48 ώρες νωρίτερα,  με αποτέλεσμα  να δώσει καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη. Επιπλέον ήρθε σε πολύ μικρότερη ένταση από ότι φαινότανε ενώ η κίνησή της ΔΕΝ εξελίχθηκε καθόλου σύμφωνα με τα προβλεφθέντα.
Αυτά για το παρελθόν. Σε ότι αφορά το μέλλον τώρα,  μέχρι αύριο (Σάββατο) το μεσημέρι συνεχίζονται λίγες ασθενείς βροχές και μεμωνομένες καταιγίδες κυρίως στην Βόρεια και  την Ανατολική Ελλάδα από την Θεσσαλία και βορειότερα συμπεριλαμβανομένου του Βορείου Αιγαίου.
Καμία άξια λόγου ατμοσφαιρική διαταραχή δεν πρόκειται να επηρρεάσει τη χώρα μας την εβδομάδα που έρχεται. Με εξαίρεση λοιπόν το Πολιτικό Βαρόμετρο που λογικά θα ...ανεβαίνει συνεχώς,  από μεθαύριο Κυριακή και μέχρι την επόμενη Κυριακή το καιρικό βαρόμετρο θα παραμένει σταθερό και ο καιρός  σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς (μόνο στο Αιγαίο Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί) ενώ  η θερμοκρασία μέρα με τη μέρα θα παρουσιάζει μικρή άνοδο με κορύφωση τις ημέρες Πέμπτη- Παρασκευή και Σάββατο.
Ιδανική εβδομάδα για μπάνια-διακοπές σε όσους έχουν ....χρόνο και δυνατότητα. Ιδανική βδομάδα για προεκλογικό αγώνα και εξωτερικές συγκεντρώσεις. Ιδανική βδομάδα για περισυλλογή και λήψη σωστών αποφάσεων για το καλό της Ελλάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και καλή σας εβδομάδα.

Κι ένα βίντεο από πρόσφατη χαλαζόπτωση (που μοιάζει με ...βομβαρδισμό) στον κόλπο της Νάπολη στην Ιταλία.