Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εβδομαδιαία Πρόγνωση καιρού (1η του Οκτωβρίου του 2015)

Μπαίνουμε σταδιακά στο ...βαθύ Φθινόπωρο και αυτό μεταφράζεται σε αλλαγές στην συμπεριφορά του καιρού. Διαφοροποιούνται τα βαρομετρικά συστήματα και αλλάζει η γενική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Υποχωρεί νοτιότερα ο υποτροπικός αεροχείμαρος και συμπαρασύρει και τον αντίστοιχο πολικό. Αυτό έχει σαν συνέπεια την πιό τακτική διάσπαση του πολικού μετώπου, την δημιουργία περισσότερων υφέσεων , την κίνησή τους σε νοτιότερες τροχιές  που σταδιακά θα μας οδηγήσουν σε πιό κρύες και χειμωνιάτικες συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω περιγράφουν την μετάβαση στο χειμερινό μοτίβο του καιρού. Αυτές οι διαφοροποιήσεις δυσκολεύουν την δουλειά του Προγνώστη Μετεωρολόγου γιατί στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής εποχής είναι σαφώς δυσκολότερο να ανταποκριθούν  επκριβώς τα καιρικά .....μοντέλα με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερη η ακριβής και σε βάθος ημερών πρόγνωση  του καιρού.

Παρόλα αυτά, η εβδομάδα που έρχεται θα είναι σχετικά ηλιοφανής, ζεστή και άνυδρη. Θα λέγαμε εύκολα λοιπόν ότι πρόκειται για μια πιό καλοκαιρινή βδομάδα από την προηγούμενη. 

Αίθριο καιρό λοιπόν θα έχουμε το Σαββατοκύριακο σε όλη σχεδόν τη χώρα με σταδιακή μικρή άνοδο της θρμοκρασίας. Μιά μικρομεταβολή θα δώσει λίγες ασθενείς βροχές  στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μας την Δευτέρα κι την Τρίτη.

Από κει και πέρα καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο οπότε και αναμένεται μια πιό ουσιαστική μεταβολή με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Αλλά αυτό όπως είπαμε είναι  σχετικά μακρυά, οπότε θα ενημερωθείτε με λεπτομέρειες την επόμενη Παρασκευή.


Μέχρι τότε καλό Σαββατοκύριακο και καλή βδομάδα.