Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού 46ης εβδομάδας του 2015 (8-15 Νοεμβρίου).


Έγραφε ο Μέντης Μποστατζόγλου και τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πριν 40 και πλέον χρόνια:  Ένα πλοίο ταξιδεύον, με υπέροχον καιρόν, αιφνιδίως εξωκείλει, ανοιχτά -ανοιχτά των Αζορών. Ηχητικό ακολουθεί:



Εκεί λοιπόν ....”ανοιχτά των Αζορών”, συμβαίνει ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που έμμεσα επηρρεάζει τον καιρό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα αναπτύσσεται ένας ισχυρός αντικυκλώνας, που όποτε επεκτείνεται προς την Μεσόγειο και την χώρα μας δημιουργεί καλές καιρικές συνθήκες.

Έτσι λοιπόν κάτι τέτοιο συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και το μίνι καλοκαιράκι θα συνεχιστεί μέχρι το μεθ-επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου.  Οπότε φίλοι Αγρότες θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε ιδανικά την συγκομιδή σας. Αν ολοκληρώσετε ιδανικά και την .....φορολογική σας δήλωση, όλα θα είναι καλύτερα για όλους μας.

Η απουσία λοιπόν κάποιας αξιόλογης διαταραχής καθώς και η παρουσία ισχυρού αντικυκλώνα από τα “ανοιχτά των Αζορών” μέχρι και την χώρα μας δίνει αίθριο καιρό για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί καθώς και όλη την άλλη εβδομάδα μέχρι το Σάββατο. Μάλιστα μετά την Δευτέρα ανεβαίνει και η θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς, οπότε ευνοείται και η επιπλέον Οικονομία καθώς δεν θα απαιτείται θέρμανση. Απουσία αξιόλογων ανέμων θα παρατηρηθεί όλη την εβδομάδα, πλην του Αιγαίου όπου ένα ελαφρύ βορειαδάκι θα πνέει συνέχεια, κυρίως στα Νότια.

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και καλή εβδομάδα.

Ακολουθεί και ένα βίντεο όπου περιγράφεται  το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο “Μακεδονία”, στο οποίο εργάστηκα σαν Διευθυντής την διετία 2011-2013.