Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 48ης βδομάδας του 2015 (21-28 Νοεμβρίου)



Το ασθενές Νότιο ρεύμα που επικρατεί σε όλη σχεδόν τη Χώρα τόσο στην επιφάνεια όσο και καθύψος στην ατμόσφαιρα, θα ενισχυθεί σημαντικά μέσα στο ΣαββατοΚύριακο και μάλιστα την Κυριακή θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό όχι μόνο στα Θαλάσσια αλλά και στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους. Οι λίγες βροχές που θα εκδηλώθούν το ΣΚ θα περιοριστούν στην Δυτική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα παράλια της Δυτικής Τουρκίας. (Για τους φίλους από Σμύρνη). 

Την Δευτέρα που σταδιακά θα εξασθενήσουν οι Νοτιάδες θα ενταθούν οι βροχές στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθούν και στην Βόρεια Ελλάδα. Πιθανόν στα Δυτικά να δούμε και μεμωνομένες καταιγίδες.

Τρίτη και Τετάρτη χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα και μόνο στην Βορειοανατολική Ελλάδα μια διαταραχή θα δώσει λίγο περισσότερες βροχές, την Τετάρτη.

Πέμπτη και Παρασκευή ένα σχετικά βαθύ βαρομετρικό Χαμηλό θα ....δράσει πάνω από τη χώρα, δίνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς Δυτικούς - Νοτιοδυτικούς ανέμους και θα ρίξει αισθητά την θερμοκρασία. Παραθέτω μια συνοπτική απεικόνιση.
Τέλος, απομακρυνόμενο αντολικά - βορειοανατολικά το εν λόγω χαμηλό, θα μας αφήσει με έναν αίθριο σχετικά καιρό το επόμενο ΣαββατοΚύριακο και με αισθητό κρύο (μιας και ισχυροί βορειάδες θα επικρατήσουν).  

Τέλος να διευκρινίσω για τους φίλους Θεσσαλούς (αγρότες και μη) ότι, σημαντική ποτιστική βροχή θα έχουμε την επόμενη Πέμπτη. 


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Ενα εντυπωσικό βίντεο τραβηγμένο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που επιβεβαιώνει ότι      "Οταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά"