Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 50ης βδομάδας του 2015. (7-12 Δεκεμβρίου)

Η λαϊκή μας παράδοση αναφέρει «Του Αγι-Αντρέα αγριεύει το κρύο και τα Νικολο-Βάρβαρα χιονίζει». Φέτος απότι τουλάχιστον βλέπουμε μέχρι τώρα από τα καιρικά μοντέλα, μάλλον δεν θα επαληθευτούν οι παραπάνω ρήσεις.

Στην πρόγνωσή μας τώρα : Εκτεταμένος αντικυκλώνας συνεχίζει να καλύπτει όλη σχεδόν την Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται. Αυτό σημαίνει ότι αίθριες ημέρες και νύχτες θα εναλάσσονται μέχρι την επόμενη Τετάρτη, με χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες, άφθονο ήλιο και σχετική ζέστη τα μεσημέρια.  Βόρειοι άνεμοι λίγο ενισχυμένοι θα υπάρχουν μόνο στο Αιγαίο, ενώ άπνοιες θα επικρατήσουν στα υπόλοιπα τμήματα.

Από την Πέμπτη βαθύνεται το χαμηλό της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται συνδυασμός Υψηλών με Χαμηλές πιέσεις και να αυξάνονται οι συννεφιές στα Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές ασθενούς χαρακτήρα θα πέφτουν εκεί και λίγα χιονάκια θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως σε βουνοκορφές των Ανατολικών τμημάτων δηλαδή Εύβοια, Αττική, Αν. Πελλοπόνησος και ίσως κάποιες ψηλές κορυφές των νησιών του Βόρειου-Κεντρικού Αιγαίου, σε Κυκλάδες & Κρήτη.

Επιτρέψτε μου να σχολιάσω  δύο γεγονότα  που μου έκαναν εντύπωση τη βδομάδα που πέρασε:

«Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι προχωράει» δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός. Μόνο που δεν μας είπε τι θα συμβεί αν και όταν το καραβάνι πέσει σε ....ενέδρα. Σίγουρα στα ...σκυλιά ΔΕΝ θα αναζητηθούν ευθύνες. Μάλλον τη βοήθειά τους θα χρειαστεί. «ΕΝΟΤΗΣ ζητείται» όπως θα έλεγε και ο παππούς Καραμανλής.

Κάκιστη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο σύντροφος του ηθοποιού κ. Μηνά Χατζησάβα ξέσπασε αποκαλύπτοντας ΔΗΜΟΣΙΑ την σχέση του με τον ηθοποιό την ώρα που αυτός ...σιώπησε. Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν ΟΛΗ η Ελλάδα, την συγκεκριμένη στιγμή να μάθει την προσωπική  επιλογή του μεγάλου Ηθοποιού. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα και δεν νομίζω ότι χρειαζόταν, να το μάθω και να το μάθουμε. Δεν ξέρω, αν ζούσε, πως θα το εκλάμβανε ο αξιοσέβαστος ηθοποιός.


Καλή σας νύχτα και καλή βδομάδα. 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού 49ης εβδομάδας του 2015 (1-7 Δεκεμβρίου).

Ουδέτερη καιρικά η εβδομάδα που έρχεται δεν μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Πέρα από συννεφιά και λίγες ασθενείς βροχές στη Νότια Ελλάδα αύριο, όλες τις υπόλοιπες μέρες αναμένεται αίθριος καιρός με άνοδο μάλιστα της θερμοκρασίας και καθόλου αξιόλογους ανέμους. Ομίχλες θα παρατηρούνται τις πρωϊνές ώρες σε λίμνες και πεδιάδες. Η κατάσταση αυτή θα παραμείνει όλη τη βδομάδα και προς το τέλος της (επόμενο σαββατοκύριακο) θα παρατηρηθεί μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που δεν θα συνοδεύεται από άλλα φαινόμενα. 

Καλή βδομάδα.