Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Περιήγηση στον καιρό της εβδομάδας που έρχεται. (2 - 10 Ιανουαρίου 2016)

Παρότι η κακοκαιρία της αλλαγής του χρόνου διήρκεσε ...σκάρτες 48 ώρες, φαίνεται ότι μας βάζει σε χειμωνιάτικο μοτίβο, μιας και διαδοχικές υφέσεις (συστήματα χαμηλών πιέσεων) από την ΒΔ Ευρώπη και τον Βόρειο Ατλαντικό, παίρνουν την άγουσα για να διασχίσουν την Γηραιά Ήπειρο το επόμενο διάστημα. Φαίνεται δηλαδή ότι, άρχισε ουσιαστικά η χειμωνιάτικη συμπεριφορά του καιρού για την Ευρώπη.

Στα δικά μας τώρα: Χαμηλά από τις Νότιες παρυφές των Άλπεων και τον κόλπο του Λέοντος, θα κινηθούν προς τη χώρα μας την βδομάδα που έρχεται. Έτσι λοιπόν, σήμερα το βράδυ βελτιώνεται ο καιρός στα Νότια (όπου υφίστανται ακόμα συννεφιές, βροχές και ίσως μεμονωμένες καταιγίδες), ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι νεφώσεις από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα, όπου κυριαρχεί «Ήλιος με δόντια».

Την Κυριακή λοιπόν συννεφιά θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα και ισχυροί Νοτιάδες θα εκ-διώξουν τις ψυχρές μάζες προς την Βαλκανική, ανεβάζοντας σταδιακά τις επόμενες μέρες την θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα. Ταυτόχρονα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν αρκετά μόνο σε ορεινές περιοχές και σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στη πρώτη φάση των φαινομένων, δηλαδή αύριο Κυριακή. Οι συννεφιές και οι βροχές θα επικρατήσουν - αυξομειούμενες κατά διαστήματα σε ένταση και διάρκεια - μέχρι την Πέπτη το βράδυ και κυρίως θα εκδηλώνονται στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της χώρας.

Τέλος το τριήμερο Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, αίθριος και σχετικά ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. 


Καλή Χρονιά να έχουμε.   
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου