Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγνωση καιρού της εβδομάδας που έρχεται (6η του 2016.... 7-14/2)

Η ουσιαστική μεταβολή του καιρού που είχε προβλεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, άρχισε σχεδόν 12 ώρες νωρίτερα (χτες βράδυ), χωρίς όμως να διαφοροποιείται  το αποτέλεσμά της. Έτσι λοιπόν,  Αιγαίο και Ιόνιο τώρα που διαβάζετε, χορεύουν στο ρυθμό των Βοριάδων (8-9 Μποφώρ), ενώ όλη σχεδόν η χώρα καλύπτεται από συννεφιά με βροχές (κυρίως στα ανατολικά και νότια), και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Μέχρι λοιπόν αύριο το πρωί, θα βελτιωθεί ο καιρός στα Δυτικά και Βόρεια και θα εξασθενήσουν οι βορειάδες στο Ιόνιο. Μέχρι δε αύριο το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και μόνο λίγο κρύο θα εξακολουθήσει να μας θυμίζει την μεταβολή που έδιωξε .....τις αλκυονίδες και μας επέστρεψε ....στον χειμώνα.

Τρείς σχετικά ήπιες ατμοσφαιρικές διαταραχές θα χαρακτηρίσουν τον καιρό της εβδομάδας που έρχεται. Συγκεκριμένα:  η πρώτη με διάρκεια ζωής μόλις 18 ώρες θα επηρεάσει την Δυτική και Νότια Ελλάδα, με συννεφιές, βροχές και ίσως μεμωνομένες καταιγίδες, από Δευτέρα απόγευμα μέχρι Τρίτη μεσημέρι. Αυτή η διαταραχή λόγω νοτιάδων θα ανεβάσει κατά 4-5 βαθμούς την θερμοκρασία, οπότε μην περιμένετε ...χιόνια οι φίλοι χιονοδρόμοι.

Από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης η δεύτερη διαταραχή θα διασχίσει όλη τη χώρα από Δύση προς Ανατολή, συνοδευόμενη από Νοτιάδες (όχι πάνω από 8 τοπικά 9  μποφώρ) και βροχές στην Δυτική - Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα, (όχι ιδιαίτερα έντονες).

Τέλος μετά από μια ηλιοφανή και κυριολεκτικά ζεστή Παρασκευή, η τρίτη στη σειρά διαταραχή κινούμενη και αυτή  από Δυτικά προς Ανατολικά, θα επηρεάσει όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, με βροχές - καταιγίδες και ισχυρούς αρχικά Νότιους και σταδιακά Δυτικούς ανέμους. Γρήγορη βελτίωση από την Κυριακή το απόγευμα. Και πάλι βέβαια, λόγω Νοτιάδων, δεν προβλέπονται χιονοπτώσεις. 
   
Επισυνάπτω μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία, από την συνεργασία του National Oceanic and Atmospheric Administration με το Βρεττανικό Met Office. Απεικονίζει την .....αυγή στον Βόρειο Πόλο. (aurora-a natural electrical phenomenon characterized by the appearance of streamers of reddish or greenish light in the sky, usually near the northern or southern magnetic pole).


  
Καλή βδομάδα σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου