Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Φίλες και Φίλοι,

πλάκα-πλάκα φτάσαμε στα Χριστούγεννα του 2016. Να και το ....2017.

Ισχυροί Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, πολύ ψυχρή εισβολή από τα βόρεια σε όλη τη χώρα και τοπική συννεφιά στις ανατολικά της Πίνδου ηπειρωτικές περιοχές αλλά και σε Αττικοβοιωτία-Πελοπόννησο και ορεινά νησιών του Νοτίου Αιγαίου-Κρήτη, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα και αύριο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις παραπάνω περιοχές μέχρι και σε πεδινά. Όμως ...όπως επισημαίνω ξανά.... τα χιόνια θα είναι λίγα (νιφάδες). Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος και κρύος θα παραμείνει ο καιρός.

Αίθρια και κρύα θα είναι και η Κυριακή σε όλη την Ελλάδα.

Την Δευτέρα αίθριος παντού ο καιρός με άνοδο θερμοκρασίας.

Από Τρίτη μεσημέρι αλλάζει σημαντικά ο καιρός από τα δυτικά, ενισχύονται οι Νότιοι άνεμοι, ανεβαίνει περαιτέρω η θερμοκρασία και τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα. Μάλιστα την Τετάρτη έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα Κεντρικά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Αυτή η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την  Παρασκευή, οπότε και στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει βελτίωση.


Σε ότι αφορά τώρα την παραμονή των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα αίθριος και σχετικά ήπιος θερμοκρασιακά καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα όμως, τοπικές συννεφιές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Αν Στερεά, Πελοπόννησο και δυτική Κρήτη. 


Είθε τα Χριστούγεννα που έρχονται να φέρουν γαλήνη και ηρεμία σε όλους μας!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου