Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Περιήγηση στον καιρό της εβδομάδας που έρχεται. (9-16 Ιανουρίου 2016)

Φίλες και Φίλοι, 

μετά το ευχάριστο διάλειμμα του Βοριά-Βορειοδυτικού ισχυρού ανέμου (....φύσηξε Βαρδάρης και καθάρισε) που μας χάρισε καθάριο ουρανό και στέγνωσε την ατμόσφαιρα, επιστρέφει από αύριο ζεστός και υγρός Νοτιάς, στην αρχή ασθενής, αλλά την Τρίτη και την Τετάρτη αρκετά ισχυρός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση σχεδόν αίθριου  καιρού, με καλές θερμοκρασίες για την εποχή, μέχρι την επόμενη Τρίτη. Τοπικά χαμηλές ορατότητες και ομίχλες είναι πολύ πιθανές. 

Την  Τετάρτη συννεφιάζει κι αρχίζουν βροχές που θα είναι αρκετές στα Βόρεια και Ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ την Πέμπτη παρατηρείται βελτίωση. 

Τέλος, η διέλευση ενός καλά οργανωμένου χαμηλού συστήματος θα καθορίσει τον καιρό του επόμενου ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακου, που θα είναι νεφοσκεπής με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Σοβαρές πιθανότητες για έντονα τοπικά φαινόμενα υπάρχουν το Σάββατο, είτε σε μορφή ισχυρών ανέμων είτε σαν έντονος υετός (χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά και ισχυρές βροχές στα πεδινά). Σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς.  Κρύο πολύ. Χειμώνας. Καιρός για εξορμήσεις στα χιονοδρομικά.